Sokağa çıkma yasağını umursamayanlar

Yer
El Fureidis
Sokağa çıkabilirim, 24 yaşındayım ama çıkmıyorum. Balkondan bir bakayım, nefes alayım biraz diyorum. Balkondan bir bakıyorum ki küçücük çocuklarından tut 20 yaşındaki gençlere kadar herkes dışarıda. Niye takmıyorlar bu yasağı bunlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya hani iş, market veya benzeri ihtiyaçlar için gidenlere lafımız sözümüz yok ama el kadar çocuğu niye salıyorsun dışarıya? Oturt balkona ver eline oyuncağıyla suyunu otursun orada.
Bence de herkes özen gösterseydi bu konuda şimdi herkes rahat rahat maskesiyle dışarı çıkıyordu böyle evde sıkılmıyorduk.

Ben şu ceza yazma işlemlerine çok önem verildiğini düşünmüyorum. Arabalarla son ses müzik açıp geziyor apaçiler, ülkede polis kıtlığı var sanırım.
Bizim burada polis ya da jandarma bile yok. İhtiyaç dahilinde dışarıya çıkıyorum bazen ama dışarıda ne bir polis nede bir jandarma var.

COVID onlara bulaşmaz (!).

Ben de bir gün dışarı bakmıştım. İftara yakın bir saat, bir tane adam ve iki tane 5-7 yaşlarında çocuk dışarıda yürüyorlardı. Üstelik üçünün de maskesi yoktu ve sokağa çıkma yasağı vardı. Konuşma tarzlarından anladığım kadarıyla Suriyelilerdi.

O kadar sinirlendim ki anlatamam. Biz burada COVID'den dolayı sokağa çıkmaktan korkarken onlar elini kolunu sallaya sallaya çıkabiliyor.

Bir de yine sokağa çıkma yasağında evimize yakın bir yerde Suriyeliler sanki yasak yok gibi alışveriş yapıyordu. Sosyal mesafe zaten yok, ortam tıklım tıklım. Polisin umrunda değil zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…