Sokağa çıkabilirim, 24 yaşındayım ama çıkmıyorum. Balkondan bir bakayım, nefes alayım biraz diyorum. Balkondan bir bakıyorum ki küçücük çocuklarından tut 20 yaşındaki gençlere kadar herkes dışarıda. Niye takmıyorlar bu yasağı bunlar?
Çorum'da yaşıyorum, diş randevum için mecburen çıktım. Gittiğim yer de çarşının yakınlarında, çarşının halini gördüm de her zamankinden daha kalabalıktı. Üstüne 10 kişinin 8'inde maske de yoktu. Acayip bir milletiz gerçekten.
Ya hani iş, market veya benzeri ihtiyaçlar için gidenlere lafımız sözümüz yok ama el kadar çocuğu niye salıyorsun dışarıya? Oturt balkona ver eline oyuncağıyla suyunu otursun orada.
Ya hani iş, market veya benzeri ihtiyaçlar için gidenlere lafımız sözümüz yok ama el kadar çocuğu niye salıyorsun dışarıya? Oturt balkona ver eline oyuncağıyla suyunu otursun orada.
Ben de bir gün dışarı bakmıştım. İftara yakın bir saat, bir tane adam ve iki tane 5-7 yaşlarında çocuk dışarıda yürüyorlardı. Üstelik üçünün de maskesi yoktu ve sokağa çıkma yasağı vardı. Konuşma tarzlarından anladığım kadarıyla Suriyelilerdi.
O kadar sinirlendim ki anlatamam. Biz burada COVID'den dolayı sokağa çıkmaktan korkarken onlar elini kolunu sallaya sallaya çıkabiliyor.
Bir de yine sokağa çıkma yasağında evimize yakın bir yerde Suriyeliler sanki yasak yok gibi alışveriş yapıyordu. Sosyal mesafe zaten yok, ortam tıklım tıklım. Polisin umrunda değil zaten.