2 sene önce aynı şekilde beni de kedi severken tırmaladı. Hastanenin acil bölümüne gitmen gerekiyor. Acil girişindeki görevli ne olduğunu soruyor zaten. Ben kedi tırmaladığını söyledim. Bir form dolduruyorsun. Hayvan kedi mi, köpek mi, ısırdı mı, tırmaladı mı, ne zaman oldu, daha önce tetanos ya da kuduz aşısı oldunuz mu gibi sorular ve seçenekler var. Formda işaretlediğin bilgilere göre risk kategorisi belirleniyor ve ona göre aşı programı çıkartılıyor. Benim riskli temas kategorim 2 çıktı. 1 ile 4 arasından 2 olduğu aşı kartımda hâlâ yazıyor. Gözle görülür bir kanama bile olmamasına rağmen. Basit bir iz vardı ama.
4 doz kuduz aşısı olacağım söylendi. İlk doz kuduz ve tetanos aşısını orada oluyorsun. Daha önce tetanos aşısı olduğum için onu yapmadılar. Ardından bir aşı kartı verecekler ve üzerinde yazan tarihlerde aşı kartıyla birlikte gitmen ve diğer dozlarını olman gerekiyor.
Doktor değilim. Sadece başımdan geçen olayı ve süreci anlattım. Doktorun daha detaylı bilgi verecektir. Bir şey olmaz diyenleri aldırma. Git ve baktır. Kedi tırmalamasından kuduz kapmanın gerçekten de düşük bir ihtimal olduğu söyleniyor ama risk almaya değmez. Kuduz dünyanın en tehlikeli virüsü. Semptomlar başladıktan sonra aşı fayda etmiyor ve ölüm oranı neredeyse %100.