Sokak köpeklerinden memnun musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gaziantep'te hiç göremiyorum ben, görmek de istiyorum aslında. Ama gruplar halinde bir sürü olursa rahatsız edici olabilir. Nasıl bir çözüm bulunabilir?

Nasıl bir çözüm bulunabilir?
Ben İstanbul da yaşıyorum. Burada marketlerin önünde, yol kenarlarında filan grup halinde bulunuyorlar. Kaç kere aniden kovalanır iken kendimi yola attım araba çarpma tehlikesi yaşadım. Çözüm için bizden vergi alınabilir bunun için denetimli bir şekilde barınak ve yiyecek temin edilebilir.

Haklısınız. Bunlara bir çare bulunmalı. Çare bulunurken sistemi tamamen düzenlemek gerekiyor yoksa bir yerinde patlak varsa sıkıntı olmaya devam edecek.

Hayvan kanunları acil çıkartılmalı, sokak hayvanları için daha fazla barınaklar yapılması, gerekirse vergilerin alınması, sokakta toplu dolaşan öfkeli köpekler özellikle toplanmalı, hayvanlara kötü davrananlara gereken cezalar verilmeli, hatta hayvan sahiplendirilmesi tamamen kayıt altına alınmalı. Böylece sokağa hayvan bırakanlar belirlenip onlara da ceza verilmeli. Tehlikeli diye tabir edilen köpek türlerine özel düzenlemeler getirilip uygulanmalı. Hatta okullarda hayvanlarla ilgili çocukların bilinçlendirilmesi bile yapılabilir.

Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yeni bir buluş değil bu yada uzaya çıkacak kadar zor şeyler olduğunu düşünmüyorum.

Sizce, yüzbinlerce insanı her gün gören ve alışan bir köpek size saldırır mı? Gören de ömründe insan görmemiş köpeklerle aynı şehirde yaşıyorsunuz sanacak. (Derdim duyar kasmak değil.)

Başıboş gezen köpeklerden rahatsızım. Bunun hayvanseverlik ile hiçbir alakası yok.

Evet saldırıyorlar daha dün sabah mahallede grup halinde geziyorlardı seslerinden uyuyamadım ve bir adama saldırmışlardı işe giderken.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…