Sol gözdeki lens, sağa göre daha az görüyor

egemenow

Centipat
Makaleler
1
İyi Sosyaller, bugün ilk defa lens kullandım ve fark ettiğim kadarıyla sol gözüm sağa göre uzağı daha az görüyor. Sol gözüm 2, sağ gözüm 2.75 numara, lenslerin markası da HD Pure vision 2. Sizce alışma süreci gibi bir şey mi, sol lenste bir sıkıntı mı var yoksa göz doktoru ölçümü hatalı mı yaptı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ortalama 1 yıldır lens takıyorum alışma süreci diye bir şey yok lensi taktığın anda her yer netleşir yanlış ölçüm yapılmış.

Astigmat var ise sağ ile sol gözündeki astigmatın derecesi farklı olduğu için böyle görüyor olabilirsin.

Lens, astigmatı sanırım 2.0 numaraya kadar tolere ediyor. Gözlerimde astigmat var, fakat 2 numara olmadığı için astigmatsız düz lens kullanıyorum. Bir gözüm diğerine oranla bir tık uzağı bozuk görüyordu.

Bu nedenle bir dahaki lens alışımda uzağı bir tık bozuk gören gözüme 0.25 numara büyük lens aldım. Problemi böylelikle çözmüş oldum.

Fakat direkt büyük numara lens satın alma. Şu an bile gözlükçüye gidip, 0.25 numara camı denemek için eline alıp, bozuk gören gözünün üstüne koyarak deneyebilirsin. Gözlükçü bana bu şekilde de ettirmişti ve böylelikle 0.25 büyük lens almaya karar vermiştim.

Cevaplarınız için teşekkürler, bugün gözlüğümü aldım ve aynı sorun gözlükte de var. Sanırım göz doktoru yanlış ölçtü.

Bunun için yeni konu da açtım, onaylanınca atayım linkini.

Ben ne yapacağım arkadaşlar? Gözlüğü aldım, lensi aldım ama daha vermedim parayı, gözlükçü tanıdık.

Astigmat biraz olması lazımdı ancak aynı sorun gözlükte de olduğu için yanlış ölçüm sanırım.

Göz doktoru yanlış ölçüm yapmış Konu linki.

Hastahaneye gitmeme gerek kalmadı, gözlükçüde hallettim. 0.25 cam ekledik, paradan da düştü düşük numaralı cam ve lensi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…