Solağın sağ elle CS oynaması normal mi?

w1nDD

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle okuduğunuz ve cevapladığınız için şimdiden teşekkür ederim. Aslında bu konuyu ben merak dolayısıyla açtım.
Ben solak bir bireyim, yani yazı yazarken ya da yemek yerken hep sol elimi kullanırım. Sağ elimi kullanmayı da denedim, ancak bunlarda kullanamıyorum, direkt yazı yazarken ya da yemek yerken falan yapamıyorum.
Sıkıntım bu konuda değil; merak ettiğim şey ise, ben bilgisayar başına oturduğum zaman sağ elimle mouse kullanıyorum, tüm oyunları öyle oynuyorum ve rahatım. Sol elimle kullanmayı denedim, resmen elim ayağım tutmuyor, özürlüye dönüyorum. Sağ elimle aşırı rahatım, kötü de oynamıyorum, CS’de globalim mesela. (Kendimi ya da rank’ı övmek için değil, sağ elimle gerçekten iyi kullanabildiğimi, yeteneğimin olduğunu açıklamak için.)
Böyle düşününce, mouse kullanmanın da yazı yazmaktan daha zor olduğu aşikar. Yani, bana sağ elle mouse kullanabiliyorsam, yazı da yazabilirim gibi geliyor fakat asla ama asla yazı yazamam, kaşık bile tutamıyorum.
Ve üstüne üstlük futbolla da ilgileniyorum, futbol oynarken de sağ ayağımı kullanıyorum. Evet, saçma geliyor ama onda da iyiyim, yani kötü bir oyuncu falan da değilim. Toplama bir insan gibiyim resmen, bana çok garip geliyor.
Benimle aynı durumu yaşayan ya da bu konu hakkında bir fikri olan var mı diye merak ettim. Teşekkürler.

Normalde başka şeyler için sol elinizi kullanıyor olmanız yaptığınız şeyi başından beri öyle kullanıyor olmanızla alakalı. Örnek olarak siz doğdunuzdan beri kaşığı sol elle tutuyorsunuz, kalemi sol elle tutuyorsunuz ve eliniz buna alışmış. Fakat mouse kullanmaya başladığınızdan beri sağ elinizle kullandınız ve öyle devam ediyor. Dolayısıyla bu durumda tam tersi durum olur, sağ el ile alıştığınız bir şeye birden sol ele geçmeyi denerseniz doğuştan solak olsanız bile hemen adapte olamazsınız. Kaldı ki Mouse sol elle kullanmaya başlarsanız bu sefer sağ elinizle klavye kullanımında zor adapte olacaksınız. Kısacası şuan alıştığınız pozisyonda bir problem yok mouse klavye ikilisi için.

Ben de solak bir insanım. Yazı yazarken, telefon kullanırken falan sol elimi kullanırım, sağ elimle yazı yazamıyorum. Yemek yerken sağ elimi kullanırım. Bilardo veya masa tenisi oynarken sağ elimi daha rahat kullanıyorum, bilgisayar başında mouse'u tutarken de sağ elimi kullanıyorum.

Normal hocam. CS'de birçok solak kişi sağ eliyle oynuyor. İstisna durumlar var tabi, woxic gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…