Öncelikle selamlar. Hangi gitarı seçmeliyim bu konuda inanılmaz kararsız kaldım. Uzun zamandır Squier affinity strat gitar arıyorum fakat solağım. Solak affinity bulamayınca çözümü başka gitarlarda aradım ama çok seçeneğim yok gibi duruyor. Bullet stratları insanlar önermiyor, telecasterı zaten sevmiyorum, birileri SX al diyor, birileri Yamaha pacifica al diyor, çift humbuckerlı gitar desen çok ağır kaçacak. Ne yapmam gerekiyor, önerileriniz nelerdir?
Gitara yeni başlayacaksan solaksın diye solak gitar almana gerek yok. Yeni öğreneceğin bir enstruman olduğu için solak olmayan bir gitar alıp solak olmayan biri gibi sağ elle picking yapaya alıştırabilirsin kendini. Normalde solak olup solak gitar kullanmayan sürüyle insan var. Ünlü gitaristler de var, benim en sevdiğim gitarist olan Mark Knopfler gibi...
Solak gitara alışkanlığınız var ise zaten çok bir seçim şansınız yok. Yamaha da gayet iyi bir tercih olur.
Gitara yeni başlayacaksan solaksın diye solak gitar almana gerek yok. Yeni öğreneceğin bir enstruman olduğu için solak olmayan bir gitar alıp solak olmayan biri gibi sağ elle picking yapaya alıştırabilirsin kendini. Normalde solak olup solak gitar kullanmayan sürüyle insan var. Ünlü gitaristler de var, benim en sevdiğim gitarist olan Mark Knopfler gibi...
Solak gitara alışkanlığınız var ise zaten çok bir seçim şansınız yok. Yamaha da gayet iyi bir tercih olur.
Hocam çift humbuckerli bir gitarın clean tonlarının çok da clean olacağını zannetmiyorum. Eğer bunun hakkında bildiğiniz bir şey varsa okumak isterim. Ayrıca düşündüğüm çift humbuckerli gitar bu: IBANEZ GRG121DXL-WNF Solak Elektro Gitar,IBANEZ GRG121DXL-WNF Solak Elektro Gitar bunun gibi bir gitarla ses kartından temiz tonlar da dahil yakalayabilir miyim sizce?
O çok özel kişilerin dışında herkesin yapabileceği bir şey değildir. Ayrıca bu şekilde başlayanlar, gitarın nasıl tutulduğunu çalındığını bilmeden başlamış oluyor.
Solak iseniz solak gitar kullanmalısınız ve solak şekilde çalmalısınız.
Hocam çift humbuckerli bir gitarın clean tonlarının çok da clean olacağını zannetmiyorum. Eğer bunun hakkında bildiğiniz bir şey varsa okumak isterim. Ayrıca düşündüğüm çift humbuckerli gitar bu: IBANEZ GRG121DXL-WNF Solak Elektro Gitar,IBANEZ GRG121DXL-WNF Solak Elektro Gitar bunun gibi bir gitarla ses kartından temiz tonlar da dahil yakalayabilir miyim sizce?
O çok özel kişilerin dışında herkesin yapabileceği bir şey değildir. Ayrıca bu şekilde başlayanlar, gitarın nasıl tutulduğunu çalındığını bilmeden başlamış oluyor.
Solak iseniz solak gitar kullanmalısınız ve solak şekilde çalmalısınız.
Gitar tonunu yaratan amfidir. Manyetik değil.
HB ya da single kullanabilirsiniz. Hiç bir fark olmaz. Single daha gürültülü çalışır sadece.
Yeni başlıyorsanız ses kartı kullanmayın. Analog çalışan bir amfi alın.
Hocam ses kartında kararlıyım çünkü kullanmayı biliyorum ve amacım kayıt almak. Böyle bir durumda gitar konusunda seçeneğim yok anlaşılan. Fırsatlara bakacağız artık. Yine de teşekkürler.