Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma Solidworks 2015 Sp 0ı Türkçe dil paketi ile birlikte kurdum. Ama bir sorun var ki başlıkta da belirttiğim gibi program Türkçe olmuyor. Normalde program işletim sisteminin diline göre çalışıyormuş. Ama ben işletim sistemini İngilizce kurup sonradan yama yaptığım için program sistemi İngilizce olarak görüyor olabilir mi ? Peki bu durumda programı nasıl Türkçe yaparım ? Yardımcı olursanız minnettar kalacağım.
Program ayarlarından varsayılan dil olarak Türkçe'yi seçebilirsin. Aynı sorun bendede vardı ama ben SolidWorks 2012 kullanıyordum ve sistemim Türkçe iken İngilizce olarak kuruldu. Program ayarlarından "Use English Menu" gibi bir seçenek vardı onu kaldırdığımda düzeldi.
Arkadaşlar merhaba aynı sorun bende de geçerli sistem İngilizce idi ben sonradan Türkçe dilini yükledim, sistem dilim Türkçe görünmekte.
Araştırmalarımda herkeste kurulum esnasında ve sonrasında Türkçe arayüz görülmekte fakat ben kurulumda herhangi bir dil seçeneğine rastlamadım bu sebepten dolayı Ingilizce dilinde kurmak durumunda kaldım
Sayın Sinan Uğurlu'nun yorumundaki seçenek bende aktif değil bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş var mıdır acaba?
Sorunun çözümünü keşfettim arkadaşlar umuyorum bu sorunla karşılaşan olursa gözden kaçan ufak detayı ekteki fotoğraf ile farkedeceklerdir
bu kısımdaki bölge ayarınıda düzeltmek gerkeiyor dil Türkçe oluyor ancak bu gibi ufak tefek ayarlar Türkçe veya Türkiye seçeneğine dönmüyor bunlarıda gözden geçirmek gerekiyor
@enverj4n merhaba bende de aynı sorun var ne yaptıysam olmadı senin gösterdiğin şekilde de yaptım fakat yine olmadı önerebileceğin başka bir yol var mı ?
Arkadaşlar çözümü buldum Denetim Masasına giriyorsunuz Saat Dil ve Bölge (Saat ne alaka diyceksiniz ama yazan başlığın alt kısmındaki Tarih Saat ve Sayı biçimlerini değiştir yazan kısıma tıklıyorsunuz. Orada biçim yazan kısımdan dili türkçe yapıyorsunuz ve olay çözülüyor. Eğer sorununuz bu şekilde çözülürse ya da çözülmezse geri dönüş yapın ona göre olmazsa başka bir yol arayalım. Benimki böyle çözüldü
Aynen talip44 bende o şekilde çözmüştüm sorunu olan arkadaş denedimi acaba resimlerdeki tüm ibareleri Türkçe ve Türkiye olarak değiştirip?
Birde dostum herşeyi Türkçe yaptıktan sonra kurulumu baştan yapmanı tavsiye ederim direk zaten anlayacaksın Türkçe kurulup kurulmayacağını. nasıl dersen kurulum ekranı Türkçe olarak karşılayacak seni
Autocad gibi programlar için dediğiniz doğru ancak bence Solidworks için durum farklı bana göre.
Autocad ile çizim yaparken klavye kısayolları ile çizim yapmak daha pratik ve Line(Çizgi) komutunun kısayolu "L", Circle(Daire) "C" vb. gibi ama Solidde yok
Tabi ki kullanmak istemeye kalmış ama orta düzey İngilizceye sahip değil ise kullanıcı bence Türkçe daha mantıklı çünkü komutlar ile alakalı ufak tefek detay ve püf noktalarını yakalayabilir
Ve birde bu yazılımın kendi içinde barındırdığı(yama değil) bir dil olduğu için hata veya sorun durumu minimum olacaktır.
Son olarak ise internette videolu eğitimlerin neredeyse %90 ı programı Türkçe dil kullanıyor ve o şekilde anlatıyor
Sanki tez savunuyorum aklıma gelenleri iliştirdim yanlış anlamayasın Spykod
Valla dostum ben bu dediklerimi yapmadan önce solidworks menüsündeki İngilizce dil kullan yazan kısım soluk olarak görünüyordu yani oradaki tiki kaldıramıyordum. Bu dediğimi yaptıktan sonra bilgisayarı kapatıp açtım ve tekrar menüden "İngilizce menü kullan yazısının yanındaki tiki kaldırdım. Sonra programı kapatıp açtığımda program Türkçe olmuştu Ayrıca programı tekrar kurmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Benimki tekrar kurmadan çözüldü çünkü