SolidWorks bilgisi ile para kazanılabilir mi?

Naygr

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: NVIDIA GeFprce 930MX / İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz / Anakart: Asus X542URR / Ram: 8x2 DDR4 2400Mhz
Performans Diski: SAMSUNG 870 Evo 250gb SSD
SolidWorks'te kendimi orta seviyede görüyorum. Parça ve montaj tasarımları yapabiliyorum, teknik çizim konusunda becerim var. Merak ettiğim şey şu: Bu becerilerle internet üzerinden para kazanmak mümkün mü? Eğer mümkünse hangi platformlardan veya ne tür işler üzerinden başlamamı önerirsiniz?

Ayrıca SolidWorks dışında, genel olarak internet üzerinden başka hangi yollarla para kazanabileceğimi de merak ediyorum. Özellikle başlangıç için önerileriniz olursa çok işime yarar.

Küçük miktarlar kazanılabilir fiverr olsun bionluk olsun. Ama önemli olan yaşamını devam ettirmek ise bir fabrika veya bir parça üreticisi rastgele bir mühendislik firması yerine veya kendi mühendislerine yaptırmak yerine niye seni bulup sana yaptırsın. Rakiplerden nasıl ayırıyorsun kendini bu önemli. Portfoyun önemli eski çalıştığın firmalar önemli.

Elbette kazanabilirsin. Parça ve montaj tasarımları yapabiliyorsan sipariş üzerine tasarımlar yapabilirsin. Herhangi bir freelance sitesine ilan verebilirsin veya Instagram gibi mecralara reklam verebilirsin. Daha ileri giderim dersen silah parçası üreten fabrikalara projeci olarak başvurabilirsin.

Şu anda bir fabrikada 12. sınıf öğrencisi olarak staj yapıyorum. Orada makine tasarımı, çizimi ve imalat süreçlerinde aktif olarak yer alıyorum. Ancak aldığım stajyer maaşı doğal olarak çok yeterli olmuyor. Bu yüzden internet üzerinden yapabileceğim satışlarla kazandığım parayı, geçim için değil, birikim yapmak amacıyla değerlendirmek istiyorum. Böyle bir becerim varken bunu neden değerlendirmeyeyim diye düşündüm.

Gayet mantıklı bir düşünce bende meslek çıkışlıyım teknik resim değil cnc çıkışlıyım.
Ama ne kadar mantıklı olsa da kendini nasıl pazarladığın en önemlisi bu konuda. Ayrıca bir fabrikaya veya firmaya iş yaptıktan sonra onun arkadaşlarıda senden sipariş verebilir kısaca network de yapman lazım. En mantıklısı oradaki mühendislere sorman olucaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…