SolidWorks görüntü kaybı

Samet_Solidworks

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde,

Bir ay önce almış olduğum.

MSI marka,
AMD Ryzen 7 4800h işlemci,
Dahili ekran kartı olarak: AMD Radeon(tm) Graphics,
Harici ekran kartı olarak: Radeon RX 5500M bulunan,
16 GB RAM,
512 GB SSD,
Windows 10 Pro 64 Bit kurulu işletim sistemi olan,

Dizüstü bilgisayarımda SolidWorks 2015 programını görüntü ayarları'dan grafik ayarlarına oradan da SolidWorks'ü yüksek performans modunda.
Yani Radeon RX 5500M ile çalıştır konumuna alınca program arayüzünde görüntü kayıpları yaşıyorum Mouse'u gezdirdikçe,

Fakat dahili ekran kartıyla çalıştırma modunda program arayüzünde bir görüntü kaybı yaşamamaktayım.

Programdan yüksek performans istediğim zaman harici ekran kartım programı kullanmama izin vermeyecektir.
Dahili ekran kartım ile küçük işler yapılabilir. Önemli olan büyük montajlarda yüksek performansla çalışabilmemdir.
Uzun lafın kısası harici ekran kartım ile programı kullanamıyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Merhaba ,
Probleminiz çok ucu açık bir sorun.
Öncelikle SolidWorks 2015 şuan ki sistemlere göre eski ve tam uyum sağlamıyor olabilir. Bu ihtimal sürekli aklınızda bulunsun.

İkinci durumsa lütfen ekran kartınızı güncelleyiniz. (Var olan sürüyücü unistaller programı ile kaldırıp tekrardan yükleyiniz.)
SolidWorks 2015 yerine daha üst versiyon yüklerseniz sorundan daha net emin olabilirsiniz.
Windows sürümünüz hakkında bilgi verirseniz çok daha iyi olur.
Tavsiyem windows 1909 sürümünü kullanmanız.
Ayrıca bu yazıya gözatman yararına olacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,
Probleminiz çok ucu açık bir sorun.
Öncelikle SolidWorks 2015 şu anki sistemlere göre eski ve tam uyum sağlamıyor olabilir. Bu ihtimal sürekli aklınızda bulunsun.

İkinci durumsa lütfen ekran kartınızı güncelleyiniz. (var olan sürüyücü unistaller programı ile kaldırıp tekrardan yükleyiniz.)
SolidWorks 2015 yerine daha üst versiyon yüklerseniz sorundan daha net emin olabilirsiniz.
Windows sürümünüz hakkında bilgi verirseniz çok daha iyi olur.
Tavsiyem Windows 1909 sürümünü kullanmanız.
Ayrıca bu yazıya gözatman yararına olacaktır diye düşünüyorum.

Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Ekran kartım en güncel halindeyken ekranın bir bölümünde görüntü kayıpları yaşıyordum.

Ekran kartımın 2020 yılının 10. ayına ait güncellemesini yaptım. Ve görüntü kaybından kurtuldum, fakat tam istediğim performansı alamıyorum.
Ayrıca ilk önce 2021 sürümünü kurmaya başladım. Ve 2015 yılına kadar her yılı denedim hepsinde de aynı bölgede aynı görüntü kaybını aldım.

Windows 10 Pro ve 2004 sürümüdür

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı