SolidWorks tarzı programlar için AMD vs NVIDIA

Daha fazla  
Selamlar, makine mühendisliği 2. sınıfım şu anlık SolidWorks gibi programlara ihtiyacım yok ama 4-5 yıl kullanacağım bir PC alacağım için gerek olduğunda sorun yaşamak istemem. Bu tarz programlarda RX 9060 XT ve RTX 5070 veya 5060 Ti arasında çok performans farkı var mıdır? AMD tarafı sorun yaratır mı?

Hocam marka degilde guncel ve guclu olmasi onemli.İki ekran kartinin belli fiyat bandindan sonrasini alirsaniz ikiside iyi goturur sizi.Bende mimari programlar kullaniyorum.4050 ekran kartim

Hocam marka degilde guncel ve guclu olmasi onemli. İki ekran kartinin belli fiyat bandindan sonrasini alirsaniz ikisi de iyi goturur sizi. Bende mimari programlar kullanıyorum. 4050 ekran kartim.

Bildiğim kadarıyla render muhabbetinde CUDA çekirdekleri önemli ve bu ekran kartları 2K 9060XT - 4K 5060 Ti - 6K 5070 CUDA çekirdeklerine sahip. Fakat bu tarz programların CUDA çekirdeği ile bir alakası var mı yok bilmiyorum asıl sorma amacım bu idi.

Fakültemdeki APU'lu bilgisayarlar bile SolidWorks'te sorunsuz çalışıyorlar. Tabii ki çizimler ve parçalar karmalaştıkça sistem gereksinimleri de artacaktır fakat bu durumda bence saf gücü daha yüksek olan bileşenler tercih edilmeli. NVIDIA şuanda saf güce değil de, sunulan dijital teknolojiye daha çok önem gösteriyor fakat sanırım bu kartlar arasından 5070, en yüksek saf güce sahip olan. Size önerim, satın alacağınız zaman hangi kart bütçenize göre daha çok saf performans veriyorsa onu tercih edin.

Yine bu forumdaki bir konuda nvidia açık ara solid konusunda daha başarılı denilmişti.
Bir kaç web sitesinde de şöyle söyleniyor:

SolidWorks, oyun motorları gibi DirectX değil, OpenGL kullanır. NVIDIA’nın profesyonel kartları (Quadro/RTX A) bu konuda çok daha optimize çalışır.

Yani gördüğüm kadarıyla tam profesyonel kullanım için RTX A ve Quadro P serisi, orta seviye için Rtx gaming kartları öneriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…