Çözüldü SolidWorks toolbox parça oluşturmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ugurcll

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5 10400F
Asus Phonix GTX 1660 Super OC
Asus Prime H510 M-E
Corsair Spec Delta RGB 550w
Meslek
Selçuk Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Öğrencisi
Herkese iyi sosyaller. Toolbox ile dişli yapmaya çalışıyordum fakat bu hata ile karşılaştım. Aynı dosya adında bir klasör oluşturdum fakat sorunumu çözmedi. Bu hatayı yaşayan ya da çözümünü bilen var mı?

Ekran görüntüsü 2025-01-12 135340.png

Hocam toolbox ile yapmayin disliyi. Grabcad e uye olun(ücretsiz).
Linkteki arkadas paylasmis ücretsiz. Modul ve dis sayisini degistirerek istediginiz disliyi elde edebilirsiniz.

Çözüm
Hocam toolbox ile yapmayin disliyi. Grabcad e uye olun(ücretsiz).
Linkteki arkadas paylasmis ücretsiz. Modul ve dis sayisini degistirerek istediginiz disliyi elde edebilirsiniz.

Montajda kullanmam gerekiyor hocam. Katı model olarak Solid montajında kullanabilir miyim?
Solidpart dosyasıymış zaten :) teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Montajda kullanmam gerekiyor hocam. Katı model olarak Solid montajında kullanabilir miyim?

Kanki ben kullanıyorum. Zaten sldprt dosyasi olarak geliyor sen sag ustten equations bolumunden degistirebiliyorsun. Aktif olarak SolidWorks ve nx kullanıyorum. Nx e pek hakim degilim, ogrenme asamasindayim.
  • Nx de disli cizmeye epey bir mesai harcamama ragmen cizemedigimden dolayisiyla pes ederek hazir parametreleri duzenlenebilir tasarim aradim Nx'e uygun, buldumda lakin montajda sacmaladi.
  • Bende SolidWorks icin bu linkten indirip bana lazim olan disliyi Solid'den nx e step olarak convert ettim. Nx montajinda bir sorun yasamadim.
  • Bu linkteki dislinin tek eksigi helis disliye donusemiyor sanirim.
  • Solid montajindada calisir %95. sirf su disliler icin muhendislik okuycam galiba.
  • Bir de eger involute egrisi hakkinda cok kafa yoruyorsaniz yormayin, kafayi yersiniz.
  • Lakinsuna dikkat edin involute egrili disliler 17 disten aşağı dusmemeli sebebi dislilerin dis ustu caplari(addendum) birbirinin dis dibine(dedendum) carparak eksenel olarak tam yanastirilamamasindan kaynakli. (ınvolute bolgesel olarak gorevini yapamiyor, vuruntulu calisiyor.)
  • 17'den daha az dise ayarlayip dis dibini manuel olarak kuculttugun zamanda dislerin dayanim analizinde aldığın sonuç icler acisi.
17 dis ve alti dislilerde sikloid egrisi kullaniliyor bilginize.
EDIT: Duzenleme ve ekleme
- Sizde benim gibi 3D printer usulu calisiyorsaniz projelerinizde hiçbir onemi yok calisiyor montajda sadece eksenlerini versen bile yeter. Lakin celik disli yaptiracaksaniz mutlaka dayanim analizi yapmanizi siddetle tavsiye ederim. Sonra kirilma, tork yetmezligi(gunumuz makinelerinin en agir hastaliklarindan :D ) ve bilimum asinma vs. Yasamaniz olagan

Son düzenleme:
Kanki ben kullanıyorum. Zaten sldprt dosyasi olarak geliyor sen sag ustten equations bolumunden degistirebiliyorsun. Aktif olarak SolidWorks ve nx kullanıyorum. Nx e pek hakim degilim, ogrenme asamasindayim.
  • Nx de disli cizmeye epey bir mesai harcamama ragmen cizemedigimden dolayisiyla pes ederek hazir parametreleri duzenlenebilir tasarim aradim Nx'e uygun, buldumda lakin montajda sacmaladi.
  • Bende SolidWorks icin bu linkten indirip bana lazim olan disliyi Solid'den nx e step olarak convert ettim. Nx montajinda bir sorun yasamadim.
  • Bu linkteki dislinin tek eksigi helis disliye donusemiyor sanirim.
  • Solid montajindada calisir %95. sirf su disliler icin muhendislik okuycam galiba.
  • Bir de eger involute egrisi hakkinda cok kafa yoruyorsaniz yormayin, kafayi yersiniz.
  • Lakinsuna dikkat edin involute egrili disliler 17 disten aşağı dusmemeli sebebi dislilerin dis ustu caplari(addendum) birbirinin dis dibine(dedendum) carparak eksenel olarak tam yanastirilamamasindan kaynakli. (ınvolute bolgesel olarak gorevini yapamiyor, vuruntulu calisiyor.)
  • 17'den daha az dise ayarlayip dis dibini manuel olarak kuculttugun zamanda dislerin dayanim analizinde aldığın sonuç icler acisi.
17 dis ve alti dislilerde sikloid egrisi kullaniliyor bilginize.
Edıt: Duzenleme ve ekleme.
- Sizde benim gibi 3D printer usulu calisiyorsaniz projelerinizde hiçbir onemi yok calisiyor montajda sadece eksenlerini versen bile yeter. Lakin celik disli yaptiracaksaniz mutlaka dayanim analizi yapmanizi siddetle tavsiye ederim. Sonra kirilma, tork yetmezligi(gunumuz makinelerinin en agir hastaliklarindan :D ) ve bilimum asinma vs. yasamaniz olagan.

Teşekkürler kankim. 3D printer usülü çalışıyorum şimdilik. Ama bu paragrafla bana bu konuda yeni şeyler kattın ve yukarıdaki verdiğin link sorunumu çözdü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı