SolidWorks'u nasıl temin edebilirim?

mortalxx

Centipat
SolidWorks 2D ve 3D katı modeller ortaya çıkarmak için kullanılan bir yazılımdır. Kullanım alanı da bir hayli geniştir.
Makine mühendisliği bölümünü okumaktayım ve kendimi bu programda geliştirmek istiyorum. Lakin alınabilirlik açısından makul olmayan bayağı bayağı yüksek fiyatlardan satılan bu programı; bütçemin çok üstünde olduğu için nereden ücretsiz veya az bir ücretle temin edebilirim, konusunda bilgim yok. Bu konu hakkında bilgili kişilerden fikir almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Solidworks yazılımını ücretsiz olarak öğrencilik dönemi içerisinde üniversitelerin özel data arşivlerinden bulup kullanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum şu an; ayrıca o yazılımın fiyatı dediğiniz gibi Türkiye standartları açısından çok yüksek bir durumda, ve hatta şu an bu yazılımı aktif olarak kullanan şirket ve fabrikalar her sene bunun orijinal dijital lisansını yenilemek için yüzlerce dolar ödüyor, bir kere aldığın zaman oyun gibi sonsuza kadar kullanım sağlayan bir şey değil.

Solidworks yazılımını ücretsiz olarak öğrencilik dönemi içerisinde üniversitelerin özel data arşivlerinden bulup kullanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum şu an; ayrıca o yazılımın fiyatı dediğiniz gibi Türkiye standartları açısından çok yüksek bir durumda, ve hatta şu an bu yazılımı aktif olarak kullanan şirket ve fabrikalar her sene bunun orijinal dijital lisansını yenilemek için yüzlerce dolar ödüyor, bir kere aldığın zaman oyun gibi sonsuza kadar kullanım sağlayan bir şey değil.
Evet evet aynı sizin dediğiniz gibi.
Programı indirince öğrenci olarak giriş yapabiliyorsun etkinleştirme kodunu epostayla atıyorlar.
Öğrenci lisanslı olanıda ücretliydi sanırım hocam.
Aslında okulun sağlaması gerekli ancak öyle bir imkan yoksa ben yardımcı olabilirim.
Okuldayken hocaya soramadık malesef birde bu covid-19 muhabbeti başlayınca okullarda kapandı bilgim yok yani açıkçası.Nasıl yardımcı olabilirsiniz bu konuda?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı