Soma'yı unutma!

Yer
Ankara
2014'te olan maden faciasında 301 madenci öldü. 2021 itibari ile hapiste Soma davasından yatan yok. Evet yok. Hepsi tahliye edildi. 301 cana kıyan insafsız, dini imanı para olmuş, daha buraya yazılmayacak sıfatlara layık olan yöneticiler şu an dışarıda.
3 kuruş fazla kazanmak adına güvenliği gerektirdiği kadar önemsemeyen bu insanlar yüzünden 301 kişi öldü. Binlerce hayat kaydı, binlerce hayatın düzeni bozuldu. Hayatları alt üst oldu. Bu insanlar sadece birkaç yıl hapis yatarak kurtuldu.
Yazık bizlere, çok yazık...
Kaynak:Soma maden faciasının 7. yılı: Maden içinden o güne ait güvenlik kamerası görüntüleri - BBC News Türkçe Konu daha detaylı burada.

İyi hatırlıyorum daha o zaman 12 yaşındaydım. Zamanın çabuk geçmesine mi yanayım, hala şu olaylardan ders çıkarmamamıza mı yanayım gerçekten bilemiyorum.

Bunlar yatacak yeri olmayan insanlar, hayatı sadece dünyadan ibaret sanıp dini imanı para olmuş insanlar! Bunları toprak bile kabul etmeyecek, kolay kolay ölmez bunlar... Facia da emeği geçen herkese yazıklar olsun, allah belalarını versin. Unutmadık, unutturmayacağız. Sorumlular bir gün yargılanacak hem burada hem öbür tarafta!

Duruşmada kimse tutuklanmadı diye hatırlıyorum. Yazık adalet çocuk oyuncağı olmuş.

Tek temennim hocam. Bunların yargılandığını görmeden ölmeyeceğim. Düzenler değişmek için vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…