Son 5 ayda nasıl çalışılmalı?

furkan_kkya

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan anlayacağınız üzere bir yol ayrımındaıym önümde muhtemel 2 seçenek var gibi duruyor; biri zaten halihazırda kötü olmayan TYT'ye çalışıp ön lisans bölümlerinden birine girmek. Diğeri ise kötü olmayan TYT ve hiç olmayan AYT'yi denemek (meslek lisesi mezunu oldugum için hiç AYT dersi görmedim.)Sizce kötüde olsa lisans bölümü iyi bir ön lisans bölümünden iyi midir? Önümde ki 5 ay sizce hangi tarafa yönelmeliyim? Not: Mezuna kesinlikle bırakamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT'niz iyiyse 5 ayda güzel ve planlı bir çalışma ile AYT'yi çok rahat halledebilirsiniz. Özellikle EA falan ise son 3 ay bile yeterli. 3 ayın da 2 ayını matematiğe sayın.

Hocam sayısal değil de sözel düşünüyorsanız çok rahat yaparsınız. Ben hiç sözel ders görmememe rağmen(sayısaldım) AYT'de sözel de çözerek 2.5K'ya girdim. AYT matematik hallolur sadece soru tipi görmeniz gerek sözel de dediğim gibi basit zaten.

Son düzenleme:
TYT'niz iyiyse 5 ayda güzel ve planlı bir çalışma ile AYT'yi çok rahat halledebilirsiniz. Özellikle EA falan ise son 3 ay bile yeterli. 3 ayın da 2 ayını matematiğe sayın.

Merhaba ben de bu sene YDT'den sınava gireceğim. TYT 65-70 net civarı fakat feni bir türlü halledemiyorum. Bu kalan sürede feni halledebilir miyim? 2-5 net arası gidip geliyor.

peki hocam ealıkta okuncak bölümleri hiç daha önce araştırmamıştım hangi bölümler okunur?

Merhaba ben de bu sene YDT'den sınava gireceğim. TYT 65-70 net civarı fakat feni bir türlü halledemiyorum. Bu kalan sürede feni halledebilir miyim? 2-5 net arası gidip geliyor.
Hocam fen dediğiniz şeyde ben sadece 2 ayda 17 18 netlere çıktım. Tabiki halledilir. Sadece çok okumanız gerekli. Özellikle biyoloji gibi derslerde bir video ders ya da konu anlatım kitabı alın,tavsitem betül biyolojinin video ders kitabı, ve sürekli fırsat buldukça okuyun. Üzerine notlar alarak tekrardan konuları bitirin ve tekrar okuyun. Bu şekilde hem kalıcı hafızanıza yerleşiyor hemde sürekli tekrar ettiğiniz için hiç unutmuyorsunuz. Kimya'da da mol hesaplamaları dışında sayısal aşırı konu yok yine aynı şekilde ilerleyebilirsiniz. Fizikte de 1 ya da 2 soru bankasının hakkını verirseniz hiç problem kalmaz.

peki hocam ealıkta okuncak bölümleri hiç daha önce araştırmamıştım hangi bölümler okunur?
Güncel olarak bölümlerin geleceği hakkında pek bilgim yok EA'da oldukça popüler psikoloji ve hukuk gibi bölümler aşırı rekabetçi ve önü nispeten kapalı diyebilirim.

ekonomi sosyoloji tarzı bölümler hakkında bilginiz var mı hocam

Eşit ağırlık için hala dereceli yapılır ama sayısal zorlayabilir şunu da unutmamak lazım eşit ağırlıkta ilk 50 40K'den sonra sınav anında edebiyat çözen sayısalcılar girebiliyor.

Eşit ağırlık için hala dereceli yapılır ama sayısal zorlayabilir şunu da unutmamak lazım eşit ağırlıkta ilk 50 40K'den sonra sınav anında edebiyat çözen sayısalcılar girebiliyor.

Hocam sizin eşit ağırlıkta önerdiğiniz bildiğiniz bölümler var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…