Son aylarda başlayan geçmeyen dalgınlık

mert1859

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
Son 11 aydır özellikle de son 2 aydır bayağı bir dalgınlık var. Tabii buna dalgınlık denirse, bayağı aptallaştım en basit şeyleri bile anlamakta zorlanabiliyorum. Eskiden böyle değildim. Günlük yaşamımı da etkiliyor sosyal ortamlarda falan aptal durumuna düşüyorum. Geri zekalı gibi bir şey oldum. Okulda dersi anlamakta da eskiye göre zorlanıyorum. Yaşım 15. Nedeni ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim?

Merhaba.
Son 11 aydır özellikle de son 2 aydır bayağı bir dalgınlık var. Tabii buna dalgınlık denirse, bayağı aptallaştım en basit şeyleri bile anlamakta zorlanabiliyorum. Eskiden böyle değildim. Günlük yaşamımı da etkiliyor sosyal ortamlarda falan aptal durumuna düşüyorum. Geri zekalı gibi bir şey oldum. Okulda dersi anlamakta da eskiye göre zorlanıyorum. Yaşım 15. Nedeni ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim?

Psikiyatrik hastalıklardan dolayı olabilir bende de senin anlattığın durumlar var fakat ben bunu çok geç fark ettim senin erkenden fark etmiş olman lehine tavsiyem psikiyatriste gitmen olacak ne kadar geç kalırsan o kadar kötü bir hal alıyor.

Merhaba.
Erken teşhis önemli. Ben direk psikiyatri derdim ama kişisel problemlerin varsa bir psikolog ile danış. Devletin ücretsiz psikologları var.

Dediğim gibi bir şansını dene psikologta. Son çare ilaç almak olsun. Ya da psikiyatriye görünmek istiyorum dersen Ritalin yazabilir.

Ritalin odaklanmak için verilen bir ilaç. Ama altında yatan bir şey var mı şeklinde düşündüm. Buna bağlı olarak ilk psikolog dedim. Karar senin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı