Son bir yıl içerisinde Minecraft'ta yaşanan olaylar

Yer
İstanbul
Yaklaşık 1,5 yıldır Minecraft oynamıyorum. Dersler, okul vb. sebeplerden dolayı ara vermiştim. Eskiden kullandığım Fabric Loader tabanlı client-side bir mod paketim vardı. Ping Display, JEI, Apple Skin tarzı modlar vardı. Bu aralar tekrardan oyuna başlamayı düşünüyorum. Modları indirmek için araştırma yaparken bazı sitelerde son bir yıl içerisinde virüslü modpack gibi ciddi olayların yaşandığını gördüm. Bazı modlarda kullananların tarayıcı bilgilerini sızdıran virüs içerdiği tarzında yazılar gördüm. Önceden sadece CurseForge sitesini kullanarak kolayca modpack hazırlıyordum, şimdi ise geliştirici ve kullanıcıların çok şikayetçi olduğunu gördüm. Platformun yetersiz olduğu ve artık güvenilmez olduğunu söyleyenler var. Özellikle Modrinth'in adı çok geçmeye başlamış. Forumda bununla alakalı geniş bir yazı göremedim. Yaşananlar, hangi siteleri kullanmam gerektiği ve nelere dikkat etmem gerektiği gibi konularda aydınlatabilir misiniz?

Şu sıralar pek Minecraft oynamadığım için mod paketi yapmıyorum ama yine de rahatlıkla söyleyebilirimki şu ana kadar CurseForge'dan bir kere virüs yediğimi görmedim yani en güvenilir o bana göre.
Modrinth de güvenilirdir fakat ben CurseForge kullanmayı daha çok seviyorum bu yüzden CurseForge kullanıyorum fakat siz 2'sinden birisini kullanabilirsiniz size kalmış bir.

Fractureiser olayından bahsediyorsun sanırım, onun üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti, yeni bir şey raporlayan olmadı.

Bu olayın patlak vermesi CurseForge kaynaklı değil, geliştiricilerin hesaplarını çaldırmaları. Zaten CurseForge'da olaya el attı, muhtemelen okumuşsunuzdur.

Dolayısıyla Modrinth ve CurseForge arasında güvenilirlik bakımından fark yok, ikisi de eşit düzeyde güvenilir. Bilindik olmayan modlardan uzak durun ve indirirken geliştiriciye dikkat edin, başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Sen ne kullanıyorsun diye soracak olursan, ikisini bir kullanıyorum. Ama ilk tercihim genelde Modrinth oluyor. Altyapıları açık kaynak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…