Son sene 12. sınıf özel okul mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fikir soruyorum, ayrıca sildire debilirim belki. Bilmiyorum çok kararsızım. Ablam da aynı şube olmasa da aynı kurumun farklı bir yerdeki şubesinden mezun oldu. (o da son sene özele geçmişti yani). 70k ile Sakarya üniversitesi endüstri mühendisliği tutturdu. Ben de onun izinden yürümek amaçlı böyle bir şey yaptım ama daha sonra internette okuduklarım kafamı çok çelmeye başladı. Örneğin bu deneyimsiz öğretmen hikayesi gibi.

Ayrıca şunu da eklemek istedim aynı özel okulun bir de yaz kursu varmış oraya kayıt oldum. Geometri hocasını hiç sevemedim, dersi çok goygoy şekilde anlatıyor. Sürekli gülüyor falan dersi anlatırken. 3K 2klı bir şeyler yapıyorduk mesela dersi şu şekilde anlatıyor: Ben 2 yaşındayken 2 kız arkadaşım varsa 3 yaşındayken 3 kız arkadaşım olur vs. çok alakasız mantıksız bunun gibi ders anlatma yöntemleri var. Başka bir örnek: Sallaya sallaya dona düşer son damla demişti konuyu anlatırken. Soruyla onu nasıl bağdaştırabildi hala aklım almıyor. Bundan öğreneceğime YouTube'dan açarım öğrenirim daha iyi. Diğer hocalarda böyle bir şeye rastlamadım ama genç oldukları için işte bana mı öyle geldi bilmiyorum dersi iyi anlatamıyor gibiler sanki. Yaz kursları böyleyse eylül'de açılacak olan asıl okul da aynısı olur diye düşündüm. Aynı öğretmenler orada da var. Geç olmadan devlete geri mi dönsem bilemiyorum. Yaz kursundan çıkmam herhalde ama asıl okuldan kaydımı aldırmayı düşünüyorum. Çok kararsızım ya off. Babama da o kadar zahmet ettirdim onca para verdirttim. Bilmiyorum arkadaşlar size fikir danışmak istedim.

Çok denk geleceğin bir senaryo değil bu. Asıl 12. sınıflara yükleniyorlar, 1 dakika bile boş bırakmıyorlar. Sınıfın devlete göre daha da az olacağını göze alırsak bence doğru bir karar olmuş. Yazılı sınavları çoğu özel okul takmıyor çünkü asıl hazırladıkları sınav TYT-AYT. Daha çok denemelerdeki sonuçlarına yoğunlaşıyorlar. Ablan da okumuş zaten daha araştırmanı gerektirecek bir durum yok. Başarılar.

Ablam orada okudu ama farklı bir şubede okudu. O okullar (isim vermiyorum reklam falan olur diye) merkezi değillermiş. İsim hakkını aldığın zaman sen de açabiliyosun ben de açabiliyorum. Yani sadece isim olarak varlar yani. İçleri dışları birbirlerinden tamamen farklı düzene sahip olabiliyorlarmış. Ablamın okuduğu okul kapandı onun yerine başka bir yerde daha şubeleri açılmış, oraya kayıt oldum ben de. Aynı okul değil yani, isimleri aynı sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı