Son zamanlarda gerek moderatör arkadaşlarımdan gerekse forumdaşlarımdan Türkçe yazım yanlışı yapan arkadaşlara daha fazla rastlamaya başladım; her gördüğümü de rapor ediyorum ancak kanser oluyorum artık birkaç yanlıştan dolayı.
Forumdaşlarımın yaptığı Türkçe yazım yanlışları daha fazla tabi. Onları rapor ederek moderatör arkadaşlarımdan düzeltilmesi gereken yerler konusunda uyarıyorum; ki herkes böyle yapmalı bence. Ancak son zamanlarda şu var ki moderatör arkadaşlarımın da epey yanlışına rastladım. Evet, herkes insan; herkes yanlış yapabilir. Bu normal bir durum. Fakat gelin görün ki o kadar basit hatalar görmeye başladım ki son 1 haftada hep ertelediğim konuyu açmak bugüne nasipmiş.
Ben, açıkça belirtmek isterim ki moderatör arkadaşlarımın daha fazla dikkat etmesini bekliyorum yazım yanlışlarına. Moderatör arkadaşlarımızın yeterli özeni gösterdiklerini düşünmüyorum. Bu, gerek moderatör arkadaşlarımızın zamanından veya gerek onların işlerinin çokluğundan kaynaklıdır; bilemeyiz. Ancak yine de biraz dikkat istiyorum.
Lütfen arkadaşlar, düzenlerken biraz dikkat edelim şu konulara. Son zamanlarda iyice saldınız gibi geliyor bana. Gördüğüm yanlışları size rapor etmeye devam edeceğim.
Rapor ettiğim yazım yanlışlarının ekran görüntüsünü alıp stoklamıyorum hocam; üzgünüm Ancak genel olarak de da bağlacı yanlışları, ki yazımı yanlışları, gereksiz sözcük kullanımı ve sözcüğün yanlış yerde kullanımı vs. son zamanlarda artmaya başladı. Tabi anlatım bozuklukları cezaya tâbii değil ancak yine de görmesi kötü oluyor.
Ayrıca moderatör arkadaşlarımızın düzenlediği konularda da onlar düzenledikten sonra bile yazım yanlışları bulunabiliyor hem de birden fazla; üstünkörü düzenleme yaptıklarını düşünüyorum.
Ve ekleyeyim; noktalama işaretlerine de dikkat edilmediğini farkettim birkaç konuda fakat konuları hatırlamıyorum. Düzeltilen mesajlarda kelimelerden sonra boşluk bırakılmadan noktalama işareti gelmesi ve noktalama işaretinden sonra 1 karakter boşluk bırakılması gerekirken bunun yapılmadığını görüyorum.
Anlatım bozukluğu, devrik cümle gibi durumlar düzeltilmesi gereken hata kategorisine girmiyor. Bunun dışında yeterli moderasyon yapılmadığını düşündüğünüz mesajı tekrar rapor edebilirsiniz.