Sonbahar’a Özel Duvar Kağıdı

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Farklı fotoğrafları birleştirip bir duvar kâğıdı yaparken birçok renk düzeltme metodu, filtreler ve aydınlatma efektleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Technopat, adım adım öğretiyor.

Masaüstünüze güzel bir duvar kağıdı olsun istiyorsunuz fakat internetteki hazır duvar kağıtlarını indirmekten bıktınız ve özgün bir şeyler arıyorsunuz. Elinizin altında Photoshop olduğu sürece yapabilecekleriniz ancak yaratıclığınzla sınırlıdır. Önceden çekmiş olduğunuz iki farklı fotoğrafı, basit ipuçlarımızla birleştirerek kendi duvar kâğıdınızı oluşturabilirsiniz. İsterseniz sevdiklerinize kendi fotoğraflarından oluşan “özgün” bir duvar kâğıdı da hediye edebilirsiniz.

İlk olarak standart boyutlarda bir duvar kâğıdı oluşturmak için “File/New” yolunu izleyebilir veya [Ctrl]+[N] tuş birleşimini kullanabilirisiniz. Burada bilgisayarınızın çözünürlüğüne uygun bir oran da seçebilirsiniz.


1.jpg


Yeni bir pencerede kullanacağınız resmi açın. Biz burada örnek olarak bir göz resmi kullanacağız.

2.jpg


Şimdi “Rectangular Marquee Tool” kullanarak fotoğrafınızı seçin ve “Edit/Copy” veya [Ctrl] + [C] ile bir kopyasını oluşturun. Daha önce oluşturduğunuz dosyaya dönün ve bunu yeni bir katman üzerine yerleştirin: “Edit/Paste” veya [Ctrl] + [V] kullanarak bu işi halledebilirsiniz. Şimdi kullandığımız gözün değerlerini “Edit/ Free Transform Tool” veya [Ctrl]+[T] tuş birleşimi yardımıyla düzeltebiliriz.

3.jpg


Şimdi istediğiniz bir başka fotoğrafı yeni bir katmana yerleştirin. Burada bizim örnek fotoğrafımız kadranlı bir pusula.

4.jpg


Şimdi “Elliptical Marquee Tool” kullanarak kadranı arka plandan ayırıyoruz.

5.jpg


Resmin geri kalanını içeren katmanı silebilirsiniz. Bu işlem için “Layer/Delete Layer” komutunu vermeniz yeterli. Pusula’nın çerçevesiz kısmını kopyalamamız gerektiğini de unutmayalım.

6.jpg


7.jpg


İkinci katman gözün üstüne yerleştirilmeli ve akabinde “Polygonal Lasso Tool” ile gereksiz bölümler silinmelidir. Bu bölümü yapmadan önce katman saydamlığını %0’a kadar düşürmek ve tekrar %100’ yükseltmek gerekiyor. Ayrıca kadranın kenarlarına da “Bşlur Tool” kullanılarak bulanıklık efekti vermek gerekiyor.

8.jpg


Şimdi aşamada ise katmanın dekorasyonun yapmak gerekiyor. Bunun için “Image/Adjustments/Desaturate” yolunu izleyebilir veya [Shift]+[Ctrl]+ tuş bileşimini kullanarak katman türünü “Multiply” olarak değiştirip ardından da “Image /Adjustments /Curves” yolunu izleyerek katmanın kontrastını artırabilirsiniz. Bu işlem için [Ctrl]+[M] tuş birleşimini de kullanabilirsiniz.

9.jpg


Yeni bir pencerede sonbahar yapraklarını temsiz eden fotoğrafı açın ([Ctrl]+[O])

10.jpg


Yapraklar beyaz bir arka plan üzerinde bulundukları için “ Rectangular Marquee Tool” ve “Magic Wand Tool” kullanarak onları işaretleyebiliriz. Yaprakları kopyalayın ve duvar kağıtları penceresine geri dönerek her birini yeni bir katmana yerleştirin.

11.jpg


12.jpg


Her bir katmana aşağıdaki komutu uygulayın: “Layer /Layer Style/Drop Shadow”.

13.jpg


14.jpg


Üzerinde yaprak bulunan bütün katmanları bir araya getirin.

Sonrasında da “Layer/Merge Down” veya [Ctrl]+ [E] ile katmanları birleşirin. Şimdi bu katmanı yeni bir tekstil katmanın üzerine yerleştirmek gerekiyor. Bu işlem için de [Ctrl]+ [E] tuş birleşimini kullanabilirsiniz.

16.jpg


Şimdi bunu gözün olduğu katmanın üstüne yerleştirin. Bu işlemi de [Ctrl]+[T] tuşlarına basarak gerçekleştirebilirsiniz.

17.jpg


Bu katmandan bir maske oluşturun: “Layer/Add Layer Mask”. Hepsini açığa çıkartın ve “Gradient Tool” ile katmanın görünmez kısmını gözün üstüne getirin.

18.jpg


Ardından da şu komutu uygulayın: “Layer/Remove Layer Mask”. Daha sonra renkleri düzeltmeye başlayın. İlk olarak tekstil dokusunu içeren katman için “Image/Adjustments/Selective Color” yolunu izleyin.

19.jpg


Şimdi ise “Image/ Adjustments /Hue/Saturation” yolunu izleyerek gerekli aracı çalıştırın.

20.jpg

Katmanın parlaklığını ve rengini biraz değiştirmek için “Image /Adjustments” yolunu izleyip “Levels” aracını çalıştırın.

21.jpg


Yaprakları olduklarından daha turuncu gösterin. Bu işlem için “Selective Color” aracını kullanabilirsiniz.

22.jpg


İlk olarak pusula katmanınız üzerine bir fotoğraf filtresi uygulayın. Bu işlem için “Image /Adjustments/Photo Filter” yolunu izleyin.

23.jpg


Ardından da tekrar “Image /Adjustments” yolunu izleyip “Levels” aracını çalıştırın.

24.jpg


“Layer Mask” ve “Gradient Tool” kullanarak pusulanın kenarlarını görünmez hale geitirin. Ayrıca katman türünü de “Hard Light” olarak değiştirin.

25.jpg


Ayrıca göz katmanının rengini de “Selective Color” aracını kullanarak değiştirin.

26.jpg


Gözün rengini değiştirmek için ise ilk olarak “Brush Tool” kullanarak gözü boyamanız gerekiyor. Yumuşak köşelerle bu işlemi yaptıktan sonra kenarlara da bulanıklık efekti vermeniz gerek. Bunun için “Filter/Blur/Gaussian Blur” yolunu izleyebilirsiniz. Son olarak katman türünü “Multiply” olarak değiştirin.

27.jpg


“Layer/Merge Visible” komutunu ([Shift]+ [Ctrl]+ [E]) kullanarak bütün katmanları birleştirin ve bu katmanın bir kopyasını oluşturun ([Ctrl]+[J]). Son olarak “Gaussian Blur” ile kenarları bulanıklaştırın.

28.jpg


“Image/Adjustments/Hue/Saturation” yolunu izleyerek katmanın renk yoğunluğu düşürün.

29.jpg


Katman türünü “Darken” olarak değiştirin.

30.jpg


Katmanları birleştirin ([Ctrl]+[E]) ve bu yeni katmanın da bir kopyasını oluşturun ([Ctrl]+[J]). Daha sonra “Filter/Render/Lightness Effect” ile bu katmanın aydınlatmasını değiştirin.

31.jpg


Katman türünü “Overlay” olarak değiştirin ve parlaklık, kontrast ve satürasyon ile ilgili gerekli ayarları yapın.

33.jpg


Gözün yarım halkasını yeni bir katmanda “Brush Tool” kullanarak beyaz renk ile işaretleyerek daha parlak gözükmesini sağlayın. Akabinde buraya bulanıklık vererek katman türünü de “Soft Light” olarak değiştirin.

34.jpg


Bu işlemden sonra “Gradient Tool”u seçin ve resmin üstüne, özellikle de parlak göürnmesini istediğimiz bölgelere soğuk bir nüans yerleştirin.

35.jpg


Son olarak katman türünü “Screen” olarak değiştirin.

36.jpg


Yeni bir katman üzerinde “Gradient Tool” aracını çalıştırın ve ayarları biraz değiştirerek resmi çerçeveye yerleştirin.

37.jpg


Katman türünü Overlal olarak değiştirin

38.jpg


Şimdi yeni bir katman oluşturun ve “Image /Apply Image” komutu ile bir kombinasyon oluşturun. Burada “Cahnnel” kısmında mümkün olan en yüksek kontrast değerini seçtiğinizden emin olun.

39.jpg


40.jpg


İlk olarak “Selective Color” aracındaki “Black” ve “White” renklerini kullanarak renkleri değiştirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise katman türünü “Soft Light” olarak değiştirin.

41.jpg


Son dokuyu da yerleştirerek işlemlere devam edin. En üstteki katmana gökyüzünün resmini yerleştirin.

42.jpg


Katman türünü “Hard Light” olarak değiştirin ve yine “Image/Adjustments/Channel Mixer” komutu ile
gerekli renk ayarlarını yapın.

43.jpg


Göze tekrar görülebilirlik kazandırmak için “Layer Mask”ı ve “Gradient Tool”u kullanın.

44.jpg


Gökyüzünü içeren katmana, kumlanmadan kurtulması için biraz bulanıklık efekti verin.

45.jpg


Son olarak [Shift]+ [Ctrl]+ [E] tuş birleşimi ile bütün katmanları birleştirin ve ardından da “Filter/ Sharpen/ Sharpen” komutun vererek katmanın keskinliğini artırın.

47.jpg


Artık duvar kağıdınız hazır.

Wallpaper.jpg
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı