Merhaba dostlarım, yağışlı süreç içerisinde şuana kadar en en iyi yağışımızı almak üzereyiz. Görüldüğü üzere harita üzerinde kuvvetli yağışlar ülkemize girmiş vaziyette görünüyor. Özellikle ay'ın 9'ndan itibaren istanbul ve çevre illerde kuvvetli sonbahar yağışları görülebilir. Aynı zamanda sıcaklıklarımızda sonbahar değerlerine hatta ilerleyen günlerde kış değerlerine yaklaşabilir.
Ay'ın 8 ve 9'nda yağışlarımız devamını sürdürecektir. Ne demiştik? Uzun süreli yağışlar, rüzgarlar kısacası tam sonbahar havaları..
Haritada gördüğümüz yer seviyesi sıcaklığı ekim ayı ortalamalarının çok altında görünüyor öyle ki bu sıcaklığa eşlik edecek 20-25 km Orta kuvvetle esen kuzeyli rüzgarlar hissedilen sıcaklığı daha da düşürerek Tam bir kış havası yaşatacaktır
Uzun yıllar sonra böyle güzel bir sonbahar mevsimi yaşadığımız için ne kadar şükretsek azdır. Bir daha böyle güzel sonbahar ne zaman yakalarız Allah bilir malumunuz Küresel ısınma ile iyi bir sonbahar yaşamak kolay değil.
Durum bu şekilde, şans bu sonbaharda bizden yana gibi. Bakalım ikinci yarıda neler yaşayacağız.
Bilmiyorum bu noktada kesin konuşmak ne kadar mümkün olur mu ama şöyle doyasıya bir kış yaşayacak mıyız sizce? Karı çok seviyorum; şöyle bir iki metre falan yağsa keşke... Az mı oldu?
Bilmiyorum bu noktada kesin konuşmak ne kadar mümkün olur mu ama şöyle doyasıya bir kış yaşayacak mıyız sizce? Karı çok seviyorum; şöyle bir iki metre falan yağsa keşke... Az mı oldu?
20 sene önce falan Kahramanmaraş'ta ben hala ufakken öyle bir şey gördüm en son. Biraz eğilip elimizle kazarak tüneller oluşturmuştuk kar yüzeyinin altında. Ondan beridir yine çok soğuk kışlar oldu ancak metrelerce kar hiç görmedim. En azından belli yükseltinin altında artık imkansız.
20 sene önce falan Kahramanmaraş'ta ben hala ufakken öyle bir şey gördüm en son. Biraz eğilip elimizle kazarak tüneller oluşturmuştuk kar yüzerinin altında. Ondan beridir yine çok soğuk kışlar oldu ancak metrelerce kar hiç görmedim. En azından belli yükseltinin altında artık imkansız.
@Baki akdemir bu kış iyi geçmezse Konya ovası biter, Konya ovasının en büyük su kaynağı beyşehir gölü zaten bitiyor, bu kış iyi geçmez ise kuraklık için pastanın üstündeki çilek olur.
@Baki akdemir bu kış iyi geçmezse Konya ovası biter, Konya ovasının en büyük su kaynağı beyşehir gölü zaten bitiyor, bu kış iyi geçmez ise kuraklık için pastanın üstündeki çilek olur.
Bursa ve Konya gibi hem sanayi hem de tarım kentleri suya muhtaç eğer su olmaz ise ne sanayi yapılabilir ne de tarım. Bu kentler bir de Türkiye'nin en büyük sanayi ve tarım kentleri.