Ufak bir yanlışlık tespit ettim, düzenle seçeneği olmadığı için buraya yazıyorum direk kopyala yapıştır yapıp düzenleyebilirseniz sevinirim
Herkese merhabalar. Günlerdir yaşamış olduğum, çözümü bulmak uğruna saçlarımı döktüğüm bu ilginç ve anlam veremediğim sorunu ve çözümünü sizlere anlatmak istedim. Eminim ki yararlanacak çok mağdur arkadaşımız olacaktır.
Yakın tarihte sistemimi yenilemeye karar verdim ve ASUS ROG Crosshair VIII Formula wf model anakartımı diğer bileşenlerimle buluşturdum. Sisteme temizden Windows kurulumunu yaptım, tüm driverları ve kullanacağım programları kurdum. Illustrator programını ikincil monitörde çalıştırıp herhangi bir eps-AI uzantılı dosya açtığım zaman Illustrator çöküyor ve kullanamaz hale geliyordum. Bir grafik tasarımcı olarak benim için olmazsa olmaz bu programı günlerce kullanamamak maddi-manevi çok sıkıntı yaşattı.
Defalarca format, farklı Windows sürümleri hatta Adobe çalışanlarından destek almama rağmen bilgisayarımda Illustrator çalışmıyordu.. Bilgisayarda yüklü olan programları tek tek kaldırıp denedim, BIOS'u sıfırlayıp, hatta sistem bileşenlerini komple söküp tekrar takmayı bile denedim hiçbirisi işe yaramadı. Şans eseri ve tesadüfen Illustrator programını birincil monitöre aldım, ve açmaya çalıştığım dosyaların açıldığını gördüm. Monitörle alakası yok, sorunu düzelttim diye düşünürken tekrar ikincil monitöre çektim ve yeniden Illustrator çöktü.. İşte o zaman anladım ki Illustrator sadece ikincil monitörümde çöküyordu. İhtimal bile vermediğim bu saçma olay hakkında araştırmaya koyuldum. O kadar az ve kısıtlı bilgi vardı ki internette, sadece birkaç kişinin daha aynı sorunu yaşayıp, ASUS'un Sonic Studio driverlarından kaynaklı olduğunu söylediklerini gördüm.
Başlarda ses driverlarının görüntü ile ilgili saçma bir hataya yol açacağına ihtimal bile vermesem de denemekten ne kaybederim diye düşünerek ASUS'un kendi sitesinden indirmiş olduğum Sonic Studio programlarını kaldırdım. Illustrator'ü çalıştırdım, İllustrator'ü ikincil ekrana aldım ve herhangi bir dosya açtım. Açıldı
Ne alaka, ve neden halen daha anlayabilmiş olmasam da Sonic Studio Illustrator programını ikincil monitörde çalıştırmama engel oluyormuş. O programları kaldırarak, sadece Realtek ses sürücüsünü kurdum, ve bu sorun düzeltilip yeni bir güncelleme gelinceye kadar da Sonic Studio'dan uzak duracağım..
Umarım sorunu yaşayan başka arkadaşlar varsa da yararlı bir konu olmuştur, ben çok uğraştım çok araştırdım çözdüm. Başka yaşayan arkadaşlar daha kolay, daha az uğraşla çözsünler sorunlarını.