Sonradan Eklediğim 2 GB DDR3 Bellek Çalışmıyor

Abdullah üzer

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, ben bilgisayara yeni 2 GB RAM aldım. Şu an zaten 2 var. Amacım RAM'i 4 GB yapmaktı. DDR 3'tü, yine aynı aldım ama takmama rağmen okumadı. Yerlerini değiştirdim, yine okumadı. RAM'i halen 2 gösteriyordu. İşletim sistemim Windows 7 SP1.

Son düzenleyen: Moderatör:
Slotların birbirine uyuşması için RAM'lerin aynı MHz hızında çalışması, marka ve modellerinin aynı olması gerekir.
Windows 8.1 x64 kur, öyle dene.

Öncelikle Ram'lerinin aynı Mhz hızında çalışması gerekir bu ramlerin markasının aynı olmasına gerek yoktur sadece aynı ddr tipinde ve aynı frekansta olması yeterli. Onun dışında ben de böyle bir sıkıntı yşamıştım yeni aldığınız ram'i bilgisayarınıza takıp çalıştırmayı denediğinizde Bios ekranı geliyor mu ona göre yardımcı olayım sizlere. İyi forumlar.

Abi win 8'i sevmedim niyeyse. Teşekkür ederim fakat zaten 2 slot var anakartta yerlerinide degiştirdik yine olmadı marka ve modeller aynı ikiside ddr 3 2 gb kingston abi win 7 sp 1 4 gb ramı okicak güçte yani :)
Gelmedi ram'i taktım direk bilgisayar açıldı bios pilini çıkarıp taktım ekran geldi f2 yapıp devam ettirdim. Bios pilini çıkardıktan sonra geliyor normalde gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı