Sonradan takılan adaptif hız kontrolu ve şerit takibi güvenli mi?

melihkse321

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, internetde gizli özellik aktifleştirme, yazılım atma gibi isimler altında araca ekstra sensör, kamera ve radar takılmadan araçlara şerit takip adaptif cruse Control gibi özellikler ekleniyor. Ben Skoda kodiaq 2023 araç için inceledim. Bu özellikler aracın doğrudan orijinal menüsene geliyor ama anlam veremedim bu özellikleri üretici neden bizlere sunmuyor da gizli özellik aktifi adı altında bizlere 3. taraf frimalar tarafından nasıl sunulabiliyor? Bu özellikler var olanı aktif etmek mi yoksa olanı modifiye etmek mi? Eklediğinde güvenilir mi daha önce böyle bir işlem yaptıran ya da detaylı araştıran birileri varsa beni aydınlatabilir mi? Sonuçda burada kontrolu belirli aralıklarla araca teslim ediyoruz bugün Tesla'nın 100-200 bin TL'ye sattığı sistemleri nasıl 1.500-2.000 TL'ye bize sağlıyor bu 3. firmalar?

Merhaba, internetde gizli özellik aktifleştirme, yazılım atma gibi isimler altında araca ekstra sensör, kamera ve radar takılmadan araçlara şerit takip adaptif cruse Control gibi özellikler ekleniyor. Ben Skoda kodiaq 2023 araç için inceledim. Bu özellikler aracın doğrudan orijinal menüsene geliyor ama anlam veremedim bu özellikleri üretici neden bizlere sunmuyor da gizli özellik aktifi adı altında bizlere 3. taraf frimalar tarafından nasıl sunulabiliyor? Bu özellikler var olanı aktif etmek mi yoksa olanı modifiye etmek mi? Eklediğinde güvenilir mi daha önce böyle bir işlem yaptıran ya da detaylı araştıran birileri varsa beni aydınlatabilir mi? Sonuçda burada kontrolu belirli aralıklarla araca teslim ediyoruz bugün Tesla'nın 100-200 bin TL'ye sattığı sistemleri nasıl 1.500-2.000 TL'ye bize sağlıyor bu 3. firmalar?

Şöyle mesela firma şerit takip ve tabela okumayı aynı sensör veya kamera üzerinden yapıyor fabrikalar neden açmıyor bilmiyorum ama modifiye etmek olmuyor direkt o özelliği orijinal olarak açıyor belki bir opsiyon ekleyerek o şerit takip özelliğini alıyorsun mesela Renault'ta şerit algılama var ama tabela okuma yok gizli özellik adında tabela okumayı aktif edebiliyorsun ve bunu şeridi algıladığı kamera üzerinden yapıyor ama şunu söyleyebilirim güvenilir zaten şerit takip te direksiyonda motor oluyor o döndürüyor yani demek ki motor var sensör kamera var sadece aktif değil güvenilir.

birçok markada bu özellikler ayrı ücrete tabi oldukları için firmalar parası verilmeyenleri beyinden iptal ediyolar. obd kablosu ve uygun yazılım bulunabilirse kendinizin bile açmak için şansı var. 2005 model passatımda rain closing denilen özellik yoktu ebaydan obd kablosu aldım dediğiniz gibi özellikleri kapalıydı. sadece tik atılacak yeri var ama çok detaylı yanlış bişey yapılırsa araç servislik olabilir. bu tür şeyler için forumlar var ben oralardan araştırıp yapmıştım. sanroof camlar açık olsa bile araç yağmur sensöründe su algılayınca heryerini kendisi kapatıyordu. yanlış işlem yapılırsa başka bir özellik çalışmaz hale geliyor. bir dünya sekme var aslında kolay ama bilgisayardan iyi anlamak lazım acele etmeden adım adım yapmak lazım hatta yapmadan önce video ile adımları çekip değiştireceğin yeri kaydetmek lazım yanlış olursa geri alabilmek için.

ayrıca bir konu daha var bazı özellikler entegre çalışıyor mesela devre dışı bırakılan özellik otomatik bir başka özelliğide kapatabiliyor. bu tür şeyler için her özelliğe ayrı bir yazılım yapmaları işi çok karmaşık hale getireceği için ücreti alınanları aktif edip gerisi deaktif bırakıyolar ama özellik yinede o araçta var oluyor. birde olmayan özellik için sadece değişik yazılım değil birde değişik elektrik aksamı çekmeleri gerekiyor o sebeple genellikle birçok şey var oluyor araçların üzerinde çalışmasa bile.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı