Unity Sonsuz harita nasıl yapılır?

emyw

Centipat
Traffic Racer benzeri bir oyun yapmak istiyorum. Yine aynı şekilde sonsuz bir yol ve rastgele engeller olacak yolda ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Unity'de bunu nasıl yapabileceğimi anlatan bir video, kaynak vb. var mı veya bilen biri.

Sistemin Unity kullanmak için yeterli mi?

Yol prefabını uç uca eklenir şekilde tasarlayıp oyuncu ilerledikçe sürekli hizalayarak eklemeniz başlangıç için yeterli olur. Çok çok uzak mesafeler olmadıkça çalışır. Gerçekten sonsuza kadar gidecekse patlar çünkü bir yerden sonra rakamlar çok büyür, float hassasiyeti yetmez.

Bir diğer yöntem de Player'ı sabit tutup her şeyi ona gelecek şekilde tasarlamak. O zaman bu sorun ortadan kalkar ama fizik motorunu falan büyük oranda sizin yazmanız gerekir. Trafik Racer tarzı oyun için gerekli değil bence.

Hocam mesela ben ilerledikçe uç uca eklenerek ilerleyen ve geçtiğim kısımlar silinecek şekilde bir döngü elde etmem mümkün mü?

Hocam mesela ben ilerledikçe uç uca eklenerek ilerleyen ve geçtiğim kısımlar silinecek şekilde bir döngü elde etmem mümkün mü?
Evet. Player'ın konumuna bakıp Instantiate ile sonraki parçayı ekleyip kameranın görmediği eski parçaları da Destroy ile silebilirsiniz.

Instantiate ve destroy pahalı bir işlem olup yol her uzadığında performans sıkıntısı çıkarır. Onun yerine object pooling kullanarak birden fazla prefabı önceden oluşturup sıra mantığı ile kullanabilirsiniz. Ayrıca oyuncunun forward hareketinden ziyade yol prefabın içine ufak bir kod ile (transform. Translate gibi) yol prefabın oyuncuya doğru gelmesini sağlayabilirsin. Yol prefabın içine de bir trigger objesi koyup object Pool'u tetikleyip arkasına bir yol daha ekler.

İfadeler: 900
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…