Sonsuzluk korkunç değil mi?

Ben şahsen dinlere uzağım ama dinlerinde uygun dozda iyi olduğuna inanıyorum çünkü hayatın pek bir anlamı kalmıyor çabalamak için pek bir şey yokmuş gibi geliyor. Mesela islama inananların amacı cennete gitmek ve bunun için çabalıyorlar bir amaçları var ama ateizim de hayatın bir amaçı kalmıyor.

Arkadaşlar çok uzun yaşamıyoruz kaplumbağalar gibi. Eninde sonunda öğreneceğiz. Takmayın bu kadar. Sayılı olan günlerinizi sevdiğiniz şeyleri yaparak geçirin. Umarım cennette kahve vardır bu arada.

Hocam camideki hocanın dediklerini yap ölümden korkma basit.

Hocam camideki hocanın dediklerini yap ölümden korkma basit.
Bu kurana ters değil mi? Kuran öncelikle oku diyor. Siz hiç araştırmadan direkt cami hocasından duyduğunuz şeyleri yaparsanız araştırmamış olursunuz buda kuranın ilk ayetine ters düşer. Bence bir şeyi gerçekleştireceksek önce onun kitabını okuyup anlamalıyız.

Taklidi iman ve tahkiki iman konusunu araştırın hocam.

Cennet ve cehennem kavramları zaten sadece islamda yok. Bütün dinlerde var. Ödül ve ceza sistemi gibi basit bir sistem üzerine yazılan şeyler.
Cennetin ve cehennemin olmasının sebebi insanın kendisinden kaynaklı, evet İslamiyet cennet ve cehennem olarak yolumuzu gösteriyor ki bir çok din de az çok buna benzer öğretileri var, yani neticede insan yaptıklarıyla cenneti ve cehennemi bu dünyada yaşar, bazen bunun farkında olmaz sadece ve kendisine kapıldığı için olması gereken halini unutabilir. İşte İslamiyet'in değindiği nokta da bu, sonsuzluğun olma sebebi ve bizim onu anlayamamızın sebebi kendi kısıtlı aklımızla onu görememek, varlığını anlayamamak, bu yüzden insan davranışlarıyla kendisine ya cenneti ya cehennemi yaşatır ki ilerisini yani kendi sonsuzluğunu adım adım inşa edebilsin. Sonsuzluk olmasaydı manevi şeylerin anlamı olur muydu ?

Bir anlamı olmak zorunda mı ki? Ölüm sadece tecrübe eden kişiye özel bir durum olduğu için gerçek asla kanıtlanamayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…