Merhaba, elimde i5 3350P işlemci var, bir yerde okudum sonu P ile biten işlemcilere OC yapılmıyormuş. Çarpan kilit mi ne öyle bir şey yazıyordu. Yani şimdi i5 3350P, i5 6402P gibi işlemcilere OC olmuyor mu? Olursa normal işlemcilere yaptığımız gibi mi yapacağım?
Merhaba, elimde i5 3350P işlemci var, bir yerde okudum sonu P ile biten işlemcilere OC yapılmıyormuş. Çarpan kilit mi ne öyle bir şey yazıyordu. Yani şimdi i5 3350P, i5 6402P gibi işlemcilere OC olmuyor mu? Olursa normal işlemcilere yaptığımız gibi mi yapacağım?
Grafik birimi normal işlemciye göre daha düşük oluyor , normal işlemciden başka bir farkı yok diye biliyorum.
OC olması için de sonunda k ibaresi olması gerekiyor. Normal işlemcilerde en fazla tutbo frekansa kadar arttırılabilir. Bu da işlemcinin sürekli tam güçte çalışması ve ömür kısalması , fazladan enerji tüketimi anlamına geliyor.
İlk önce iyi bir soğutucunuz yoksa bu işlere hiç bulaşmayın. Çarpan kilidi kapalı CPU lara overclock çarpanlar'la oynayarak yapılamıyor. Ancak bazı istisnalar var bu çarpan kilidi kırılabiliyor. Ancak çarpan kilidi kapalı CPU lara yapılan overclock hayatında hiç yapmayan biri tarafından yapılacaksa sonu hüsran olabilir. Sadece FSB ile overclock yapabilirsiniz.
Arkadaşlar şimdi bende MSI GTX 950 var peki ona OC yapsam kaç FPS kazanırım? GTA 5'de 30 FPS alıyorum 40 olur mu?
Arkadaşlar bir de bayramda topladığım parayla RX 570'e geçmek istiyorum sizce değer mi? Yoksa daha üst model için para mı biriktireyim?