Sonunda Ryzen 5 3600 OC Yaptım

Makaleler
56
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro M1 Pro 14' • i5 13400F 4060 Ti • Magic Mouse • Aerox 3
Meslek
Design Engineer
1594897885501.png

1594897920332.png

Sonunda 2 gündür uğraştığım stabil ayarları yakaladım gibi.

4.0GHz, 1.25V yaparak 3 dakikalık OCCT testinde sıkıntı görmedim. Hiç bu kadar kusursuz olmamıştı.

Ayrıca OC'siz CPB açık şeklindeyken daha az sıçrama ve daha az derece alıyorum. Boşta 44, OCCT testinde en fazla 71 görüldü. Sizce kullanmaya devam etmeli miyim? Testlere devam etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 616263

Eki Görüntüle 616264

4.0GHz, 1.25V yaparak 3 dakikalık OCCT testinde sıkıntı görmedim. Hiç bu kadar kusursuz olmamıştı.

Ayrıca OC'siz CPB açık şeklindeyken daha az sıçrama ve daha az derece alıyorum. Boşta 44, OCCT testinde en fazla 71 görüldü. Sizce kullanmaya devam etmeli miyim? Testlere devam etmeli miyim?

Devam et fakat stock fan ise bu yeterli eğer stock fan değilse gittiği yere kadar götür belki daha iyi değerler görebilrsin.

Devam et fakat stock fan ise bu yeterli eğer stock fan değilse gittiği yere kadar götür belki daha iyi değerler görebilrsin.
GHz mı yükseltmeliyim yoksa voltajı mı azaltmalıyım?

Eki Görüntüle 616263

Eki Görüntüle 616264

Anladığım kadarıyla 3dk OCCT testinde stabil olduğunu anlamışsınız doğru mudur? Eğer öyleyse en az 30dk olmak üzere 1 saat civarında Prime95 testi yapın eğer mavi ekran gibi bir problem ile karşılaşmazsanız rahatla oynayın oyununuzu.

Anladığım kadarıyla 3dk OCCT testinde stabil olduğunu anlamışsınız doğru mudur? Eğer öyleyse en az 30dk olmak üzere 1 saat civarında Prime95 testi yapın eğer mavi ekran gibi bir problem ile karşılaşmazsanız rahatla oynayın oyununuzu.
Evet bu benim ilk tecrübem ve diğer GHz ve voltaj ayarlarında 3 dakikaya bile ulaşamamıştım.

Cinebench testi de uyguladım. Superposition da, şimdi sizin dediğinizi yaptıktan sonra rahatlayacağım. Isı değerleri normal mi peki?
Tamamdır hocam.

Evet bu benim ilk tecrübem ve diğer GHz ve voltaj ayarlarında 3 dakikaya bile ulaşamamıştım.

Cinebench testi de uyguladım. Superposition da, şimdi sizin dediğinizi yaptıktan sonra rahatlayacapım.

Prime 95 ile 1saat boyunca test yapın yük altında kaç derece olduğunu görürsünüz eğer mavi ekran yoksa stabil bir şekilde OC yapmışsınızdır. Ama unutmayın mavi ekran vermez diye bir kural yok oyunun ortasında mavi ekran verebilir ama nadir bir olaydır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı