Isten cikarma garanti zaten hocam. Rockstedy'de bile Suicide Squad yüzünden işten çıkarmalar başladı.Biz oyunu satın almadan geçebiliriz ama çalışanlarının öyle bir imkanı yok maalesef. Görürsünüz, birkaç gün içerisinde işten çıkarma haberleri de alırız.
Ve böylece 8 yıl ve 200 milyon doların nasıl çöp edildiğini bir kez daha görmüş olduk.
Umalım da Sony bundan bir ders alsın.
Kaynak:
An important update on Concord
Concord fans -- we’ve been listening closely to your feedback since the launch of Concord on PlayStation 5 and PC and want to thank everyone who has joined the journey aboard the Northstar. Your support and the passionate community that has grown around the game has meant the world to us...blog.playstation.com
Online oyun yapmalarına bir şey demem sonuçta GoW TLOU, Uncharted gibi bir markalarını alıp Online yapacağız diye batırmadılar ama bu saydığım oyunlar kadar bütçe ve daha fazla zaman harcadığın bir oyunda bu rezillik kabul edilemez. Oyunu hiç deneyimlemedim oyun kendi içinde ne kadar kötü bilemiyorum ama bu tür oyunların ücretli olarak çıkması baştan eksi yiyor zaten. Online oyunların hemen hemen hiçbirisi tutmuyor artık. Sadece Valve ve Riot devam ediyor gibi arada 1-2 tane oyun daha var ama sıfırdan yapanlar hep başarısız oluyor son dönemde. Bence bu kadar kaynağı direk salmazlar 2-3 ay sonra F2P olarak geri dönebilir oyunun mantığını daha çok F2P'ye göre ayarlayabilirler.
@Balkovec0, genel olarak oyun sektöründe 2013 ve sonrasında adamakıllı hikayeli oyun çıkmadı maalesef. FSR, DLSS teknolojisi geldi, tam anlamıyla o zaman batırmış oldu birçok oyun.
@Balkovec0, genel olarak oyun sektöründe 2013 ve sonrasında adamakıllı hikayeli oyun çıkmadı maalesef. FSR, DLSS teknolojisi geldi, tam anlamıyla o zaman batırmış oldu birçok oyun.
Concord tam olarak böyle değil ama. Ana oynanış temelinin nasıl olduğunu bilmiyorum oynamadım ama bu kadar ciddi paralar ve vakit harcandığına göre çok çok da kötü olmasa gerek, iyi değil orası kesin ama çok da kötü hiç toparlanmayacak kadar değildir bence. Bunu F2P'ye geçirmek aşırı zor da olmaz, üstüne düşerlerse 2-3 aya hallederler ama 6-7 ay falan olursa da şaşırmam hiç olmasa da. Ama dümdüz çöpe atmaları da hiç mantıklı gelmiyor.@NNUE, oyunun tutabilmesi için ciddi değişiklik ve konsept şart. Mesela bir tane oyun var, adı aklıma gelmiyor. Oyun daha çıkmadan oyun içi arsa sattılar, oyun içi öğe vb. derken ciddi para topladılar. Sonuç, oyun çıkışını hiçbir zaman yapmadıBelki de dolandırıcı firmaydı.
CharmQuell'in bu hikayesini dinleyebilirsiniz. Peki, bu oyunun sunduğu neydi? Gerçekçi hissiyat sunmasıydı. Örneğin acıkma vs. olacaktı, karakterimiz de ona göre şekil alacaktı. Tam anlamıyla gerçekçi bir oyun olacaktı. İnsanların ilgisini bayağı çekmeyi başarmıştı, insanların ilgisini çekebilen bir oyun yapılması şart. Yoksa tutmaz.
Anladığım kadarıyla blog içerisinde oyunu inceleyip tekrar piyasaya sürme planları varmış. Yani F2P yapıp oyun içi ödemelerle para kazanma formülüne döndürmeye çalışıyor olabilirler.Concord tam olarak böyle değil ama. Ana oynanış temelinin nasıl olduğunu bilmiyorum oynamadım ama bu kadar ciddi paralar ve vakit harcandığına göre çok çok da kötü olmasa gerek, iyi değil orası kesin ama çok da kötü hiç toparlanmayacak kadar değildir bence. Bunu F2P'ye geçirmek aşırı zor da olmaz, üstüne düşerlerse 2-3 aya hallederler ama 6-7 ay falan olursa da şaşırmam hiç olmasa da. Ama dümdüz çöpe atmaları da hiç mantıklı gelmiyor.
Mantıklı olan da bu zaten. 200M dolar ve koskoca 8 yılı çöpe atacak değiller yani. He yine çok büyük bir artış yapacağını düşünmüyorum. Kimse bu rezillikten sonra denemeye bile kalkmaz gibi geliyor. Ocak gibi çıkarırlarsa daha çok şansları olur kısmen oyunsuz bir dönemde.Anladığım kadarıyla blog içerisinde oyunu inceleyip tekrar piyasaya sürme planları varmış. Yani F2P yapıp oyun içi ödemelerle para kazanma formülüne döndürmeye çalışıyor olabilirler.