Sony A6000 model önerisi

Apandisitt

Decapat
Katılım
18 Mart 2023
Mesajlar
243
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Emektar ASUS. 16 GB 2333 mHz RAM (sonradan yükseltme). i5-7200U 3.1 Ghz işlemci, Nvidia 930 mx 2 GB GPU. 500 GB samsung M.2 SSD (bu da sonradan ekleme)
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
@Xevanior hocam merhaba. Tekrardan kısaca bahsedeyim durumumdan:
Sony A6000 serisini tecrübeli bir fotoğrafçı olarak tavsiye ettiğinizi birçok başlıkta gördüm. Benim gibi yeni başlayacak, bu işin eğitimini almamış, bir bakıma deneme yanılma yoluyla öğrenecek biri için hangi modeli önerirsiniz? Anlamayacağım, kullanamayacağım çok komplike özelliklere para vermek istemiyorum. Bir adet lens almayı düşünüyorum ve kamerayla birlikte Total'de 20-25 arası bütçem var. 2. ellere yöneleceğim. İkinci el alınacak bir fotoğraf makinesinde çekim sayısı en fazla kaç bin olmalı? Ek olarak doğa çekimleri yapmak için hangi lensi tavsiye edersiniz? Dediğim gibi yeniyim bu alanda. Çok profesyonel ekipmanlara ihtiyacım yok.
 
Sarı site için A6400 iyi bir seçim olabilir. Diğer konularda pek bilgim yok.
Bütçeye yakın sıfır Canon R100 de tercih edebilirsiniz. (1 yıldır profesyonel olmayan şekilde kullanıyorum. Orta ölçekli başlangıç için güzel bir ürün)
İksi arasında bütçe esnerse Alpha kuşkusuz çok daha kaliteli. Bende iki ürün arasında kalıp ekonomik şartlar yüzünden R100 aldım.
 
Kit lensli A6400 çok iyi olur, bütçeyi az daha esnetirseniz. 27-28 civarına bulursunuz diye düşünüyorum. Bütçe çıkmazsa A6500 bakılabilir kit lensli. Kit lens başlangıçta doğa çekimleri için vs. oldukça işinizi görür. Bu bütçede zaten düzgün lens alınmaz. Tamron 17-70 veya Sigma 18-50 gibi kaliteli Zoom lensler 20-25 binden başlıyor. İlk başta makineye yatırım yapmak daha mantıklı. Kendim de a6400 ve Tamron 17-70 kullanıyorum, memnunum genel olarak.

Çekim sayısı mümkünse 20-30 bin altında olsun. Kozmetiğine dikkat edin alacağınız cihazın. Gittiğinizde tuşları, bütün fonksiyonları vs. çalışıyor mu diye kontrol edin. Lensi söküp bayonete bakın bir sorun var mı diye, sensöre bakın herhangi bir çizik gibi bir şey var mı diye. Ekranı ve vizörü kontrol edin. Batarya soketini vs kontrol edin. Deneme amaçlı fotoğraf çekin, alttaki tripod yuvasına bakın bir eğilme açılma vs. var mı diye. Alırken bunlara baksanız yeter diye düşünüyorum.

Bu arada görmeden makine almayın. Fotoğraflarda gözüktüğü gibi çıkmayabiliyor cihazlar.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı