Sony A6400 alınır mı?

Swoop38

Hectopat
Yer
USS Gerald R. Ford
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Motherboard:MSI Pro B650
CPU:Ryzen 5 7600
GPU:RTX 5070
RAM:32GB 6000MHZ
PSU:850W
SSD:1TB Samsung 970
Meslek
Geleceğin Mekatronik Mühendisi
Kuş fotoğrafçılığına başlamak istiyorum. Baktığım zaman çoğu kişi Sony kullanıyor, bende forumda bir arkadaşta (büyük ihtimal görür bu konuyu) Sony A6400 gördüm. Baktım uygun güzel 18-135 ya da 15-500 lens ile kullanacağım.
Bir süre sadece makine olarak da kullanabilirim lensler biraz tuzlu da :(
Sony A6400 fotoğraf makinesi (body) | Klasfoto.com.tr Sony a6400 Fotoğraf Makinesi (Body) | Klasfoto.com.tr
Burada buldum nasıl sizce fiyat ve model?

Kuş fotoğrafçılığına başlamak istiyorum. Baktığım zaman çoğu kişi Sony kullanıyor, bende forumda bir arkadaşta (büyük ihtimal görür bu konuyu) Sony A6400 gördüm. Baktım uygun güzel 18-135 ya da 15-500 lens ile kullanacağım.
Bir süre sadece makine olarak da kullanabilirim lensler biraz tuzlu da :(
Sony A6400 fotoğraf makinesi (body) | Klasfoto.com.tr Sony a6400 Fotoğraf Makinesi (Body) | Klasfoto.com.tr
Burada buldum nasıl sizce fiyat ve model?

Hayatımda A6400 hiç kullanmadım ama buna göre değerlendirerek bir yorum yapacağım Sony makineler hızları gereği çok iyi cihazlar özellikle A6000 ve A6700'e kadar olan süreçte kapasite kaybetmeden tüm işleri başarıyla yapabiliyorlar şu an 10.000TL'ye bir A6000 bile alsanız aynı şeyi yine yapabilirsiniz ama ne A6000 ne de bahsettiğiniz A6400 adlı makine çok yeni değil sıfır olarak da alınacak bir gövde hiç değil özellikle Sony lensleri aşırı pahalı bence eğer 35k bir bütçeye sadece gövdeye verebiliyorsanız ikinci elde A6400'ü 2 kat daha çok geçecek bir makine bulunabilir özellikle siz kuş çekmek yani hızlı şeyler çekmek istiyorsanız otofokusu ciddi oranda iyi olan bir cihaz almanız gerekiyor ve tabii ki lensi buna göre seçmeniz gerekiyor 18-135 ile başlangıç olarak çok olacak bir iş değil 15-500 diye de bir lens yok diye biliyorum 150-500'den bahsediyorsanız oda yaklaşık 50-60 bin lira falan sanırım ona gerek var mı bilmiyorum benim tavsiyem ikinci el üzerinden gövde ve lens alın hatta illa A6400 alacağım diyorsanız bir tane kaliteli lens adaptörü alıp Canon'un ef lens setinizi 20-30 bin liraya dizersiniz. Başlangıçta 70-200 2.8 l alsanız bile kafii. (not: Gövde içerisinde hayvan, cisim tanıma af modu olursa daha çok işinize gelir)

Hayatımda A6400 hiç kullanmadım ama buna göre değerlendirerek bir yorum yapacağım Sony makineler hızları gereği çok iyi cihazlar özellikle A6000 ve A6700'e kadar olan süreçte kapasite kaybetmeden tüm işleri başarıyla yapabiliyorlar şu an 10.000TL'ye bir A6000 bile alsanız aynı şeyi yine yapabilirsiniz ama ne A6000 ne de bahsettiğiniz A6400 adlı makine çok yeni değil sıfır olarak da alınacak bir gövde hiç değil özellikle Sony lensleri aşırı pahalı bence eğer 35k bir bütçeye sadece gövdeye verebiliyorsanız ikinci elde A6400'ü 2 kat daha çok geçecek bir makine bulunabilir özellikle siz kuş çekmek yani hızlı şeyler çekmek istiyorsanız otofokusu ciddi oranda iyi olan bir cihaz almanız gerekiyor ve tabii ki lensi buna göre seçmeniz gerekiyor 18-135 ile başlangıç olarak çok olacak bir iş değil 15-500 diye de bir lens yok diye biliyorum 150-500'den bahsediyorsanız oda yaklaşık 50-60 bin lira falan sanırım ona gerek var mı bilmiyorum benim tavsiyem ikinci el üzerinden gövde ve lens alın hatta illa A6400 alacağım diyorsanız bir tane kaliteli lens adaptörü alıp Canon'un ef lens setinizi 20-30 bin liraya dizersiniz. Başlangıçta 70-200 2.8 l alsanız bile kafii. (not: Gövde içerisinde hayvan, cisim tanıma af modu olursa daha çok işinize gelir)

Hocam şöyle benim bütçem 50.000 TL ama parça parça alırsam taksit seçeneklerine göre biraz daha artırabilirim Canon EOS R50 baktım ama yeni araştırmaya başladım çoğu kişide en azından benim baktıklarımda Sony gövde vardı. 150-500'den bahsediyordum bu arada 0 basamamışım 55 civarı buldum
2. el teknolojik cihazlarda tercih etmiyorum yani bilemiyorum ama bakacağım. Şuan EosR50 aynasız olanı var R50+ diye geçiyor herhalde
Eğer 70-200 luk bir lens yeter mi emin olamadım en az 400 kuşlar için ideal diye gördüm ama bir iki kişide de 18 135 görünce hani çok bilemedim aklım karıştı

Hocam şöyle benim bütçem 50.000 TL ama parça parça alırsam taksit seçeneklerine göre biraz daha artırabilirim Canon EOS R50 baktım ama yeni araştırmaya başladım çoğu kişide en azından benim baktıklarımda Sony gövde vardı. 150-500'den bahsediyordum bu arada 0 basamamışım 55 civarı buldum
2. el teknolojik cihazlarda tercih etmiyorum yani bilemiyorum ama bakacağım. Şuan EosR50 aynasız olanı var R50+ diye geçiyor herhalde
Eğer 70-200 luk bir lens yeter mi emin olamadım en az 400 kuşlar için ideal diye gördüm ama bir iki kişide de 18 135 görünce hani çok bilemedim aklım karıştı
Şu ilandaki cihaz nasıldır hocam bakabilir misiniz?

Hocam şöyle benim bütçem 50.000 TL ama parça parça alırsam taksit seçeneklerine göre biraz daha artırabilirim Canon EOS R50 baktım ama yeni araştırmaya başladım çoğu kişide en azından benim baktıklarımda Sony gövde vardı. 150-500'den bahsediyordum bu arada 0 basamamışım 55 civarı buldum.
2. el teknolojik cihazlarda tercih etmiyorum yani bilemiyorum ama bakacağım. Şu an eosr50 aynasız olanı var R50+ diye geçiyor herhalde.
Eğer 70-200'luk bir lens yeter mi emin olamadım en az 400 kuşlar için ideal diye gördüm ama bir iki kişide de 18 135 görünce hani çok bilemedim aklım karıştı.

EOS R50 de alınabilir evet o gayet iyi ve yenilikçi bir makine bence otofokusuda bence gayet idealist bir cihaz fiyat bandında kit lensi ile beraber 38 civarına var sıfırı kapalı kutusu eğer onu alırsanız yine lens kıtlığına girme ihtimaliniz çok fazla Canon rf lensleri yine aynı Sony lensler gibi ciddi pahalı yine ef adaptör ile kullanmanız gerekir adaptör alırsınız kalan para ile bir Canon ef telefoto lens alırsınız ama yavaş çalışma ihtimalleri çok fazla DSLR lensleri hantal olur çoğu zaman son olarak attığınız linke baktım gayet iyi bir kit aslında ufak bir pazarlık ile de alınabilir eğer sorunu deformesi bir şeyi yoksa gayet ideal ve o yanında gelen kit lensleri aynı şekilde hantal olabilir amatör iş için üretilen lensler onlar hızlı bir kullanım esnasında gövdenin otofokus hızına yetişmeme ihtimali var düz sadece bir A6000 gövde alıp kalan paraya kaliteli bir telefoto alınabilir mesela ama ben çok seri iş yapmam duran kuşu sakin sakin çekmek istiyorum diyorsanız bu kit zaten kaçmaz makine çok eski sayılır ama otofokusu bence gayet iyi halen bende A6000'nin bir alt kademesi Sony Alpha nex-6 vardı o bile gayet iyiydi otofokus olarak aşağıya bir iki örnek bırakayım A6000 için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

[A6000] AF테스트 마지막편 (çeken kişinin sayfası)

Hayırlısı olsun gayet alınabilir bir set başka yorum yok :).

Ekipmanlarınıza bir de buradan bakın daha ucuza getirme ihtimaliniz var.

Hayırlısı olsun gayet alınabilir bir set başka yorum yok :).

Ekipmanlarınıza bir de buradan bakın daha ucuza getirme ihtimaliniz var.

Teşekkürler hocam değerlendireceğim kesinlikle biraz daha fotoğraf ve ışık pozlama konularında bilgi edindikten sonra makineler arasında farkları anlayıp ona göre tercihimi yapacağım.

Teşekkürler hocam değerlendireceğim kesinlikle biraz daha fotoğraf ve ışık pozlama konularında bilgi edindikten sonra makineler arasında farkları anlayıp ona göre tercihimi yapacağım.

Rica ederim ekstradan farklı bir soru sormak isterseniz etiket atmanız yeterli eğer fikriniz DSLR makine tarafına giderse Nikon almanız daha iyi olur genellikle oto fokus olayını canona ve diğer markalara göre 10 kat daha iyi yapan onlar D700 üstü hatta D800 gibi makinelerinde renk bilimleride gayet sağlıklı DSLR almıyorsanız aynasız almaya devam.

Rica ederim ekstradan farklı bir soru sormak isterseniz etiket atmanız yeterli eğer fikriniz DSLR makine tarafına giderse Nikon almanız daha iyi olur genellikle oto fokus olayını canona ve diğer markalara göre 10 kat daha iyi yapan onlar D700 üstü hatta D800 gibi makinelerinde renk bilimleride gayet sağlıklı DSLR almıyorsanız aynasız almaya devam.
Bu işin özellikle kuş gibi figürlerin fotoğraflarında hız önemli birde daha yeni nesil diye Dslr makinelere hiç bakmadım birde dslr çevremde vardır onlardan bakarım.

Bu işin özellikle kuş gibi figürlerin fotoğraflarında hız önemli bir de daha yeni nesil diye DSLR makinelere hiç bakmadım bir de DSLR çevremde vardır onlardan bakarım.

Seçim sizin ben o konuda da size bir şeyler anlatmak isterim DSLR bandında bunu şu an için en son çıkan modeller iyi yapar Canon APS-C olarak 77D veya 90D olabilir, Full frame olarak 5D mark 4 ya da 6D serisi olabilir kalan modeller çok başarılı bence sayılmaz Nikon kısmı ise full frame bandı bu konuda D700 üstü ve D800 üstü olan modeller gayet iyi apsc bandında ise ucuz olmasa da D7200 gibi modeller gayet başarılı tek ihtiyaçları aşırı hızlı bir lens o kadar aynasız size yapay bir görüntü verirken aynalılar biraz daha nötr doğal görüntü verir bilginizde kalsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı