Yer
Tokat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro AN517-52
CPU: i5 10300H (2,5GHz)
RAM: DDR4 16GB (2933MHz)
GPU: Geforce RTX 3050
SSD: 500GB
Windows 10 Pro Lisans
------
VMWare Workstation
- Kali Linux
- WifiSlax
- Ubuntu
- Mint
Meslek
Biyomühendis
Öncelikle merhabalar,
Elimde Sony MDR-XB50AP bir kulaklık mevcut ve bu kulaklığın jack kısmı arıza yaptığı için jack değişimi yapma gereği duydum. Samsung bir cihazın kutusundan çıkan Samsung'un kulaklığının jack kısmını kestim ve kulaklığı tamir etmeye çalıştım. Ne yaptıysam kulaklığın çalıştığı şekilde bağladığımda mikrofonu kullanmak mümkün olmadı. Tüm kombinasyonlarda deneme yapmak istedim fakat çok kafam karıştığı için beceremedim. Bana yardımcı olabilir misiniz? Nasıl bağlamalıyım?

(Kulaklıktan gelen kablolar)
kulakl-k.jpg

(Jack'tan gelen kablolar)

jack.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam elinizde kulaklığın eski jack kısmı ve multimetre varsa kısa devre modunda ölçerek hangi kablonun hangi pine bağlı olduğunu anlayabilirsiniz. Renk farkı olsa bile yenisine de aynı işlemi yaparak bağlayabilirsiniz. Benim de bozulmuştu öyle bağlamıştım.

Hocam elinizde kulaklığın eski jack kısmı ve multimetre varsa kısa devre modunda ölçerek hangi kablonun hangi pine bağlı olduğunu anlayabilirsiniz. Renk farkı olsa bile yenisine de aynı işlemi yaparak bağlayabilirsiniz. Benim de bozulmuştu öyle bağlamıştım.

Eski jack'ı attım, zira atmasam da elimdeki jack kablolarına uydurmak şuan daha mantıklı benim için. Ayrıca şuan kulaklık olarak kullanmamda herhangi bir unsur yok ses geliyor fakat ses gitmiyor. Mantıklı çözüm önerin için çok teşekkür ederim 😊

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı