2 sene önce Sony Eurasia(ithalatçı değil) garantili bir PS5 almıştım. 1 sene önce CD okuyucusu yüzünden garantiye vermiştim, sıfır cihaz yollamışlardı. Garantisinin bitmesine 1 2 ay kaldı, ve yine hafif sesli çalışıyor diye bir sıkıntısı varsa değişsin diye tekrar garantiye gönderdim ama değişim olmadı. Cihazı aldıktan sonra fark ettim cihazın üstüne çok bariz ağır çizikler vardı. Kendim bu konuda çok titiz bir insanım, 1 senedir en ufak çizik oluşturmamıştım cihazımda.
Gidip bayiye söyledim, biz açmadan cihazı Sony'ye yolluyoruz dediler. Yine de yardımcı olmak için Sony'yi arayalım dediler. Aradılar, "biz herhangi bir çizik oluşturmadık veya başka birinin cihazı ile değiştirmedik, bizlik bir şey yok, Sony desteği ile görüşün" dediler. İş saatlerim uyuşmadığı için daha arayamadım, yine kabul etmezlerse sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Tüketici hakem heyetine başvursam kısa sürede bir şey çıkacağını düşünmüyorum, yaz sonunda da ülke dışına okuluma gideceğim. Böyle bir çıkmazdayım düşüncelerinizi merak ediyorum.