Sony Vaio driver ve mavi ekran sorunu

Ozanelm

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese Merhabalar,

Sony SVE14 serisinden bir vaio'm var. Standartta Win8 ile gelen bu vaio ilk formattan sonra ekran kartı konusunda ciddi problemler çıkartmaya başlamıştı, Sony support'ta ile ise çözememiştik. Üzerinde HD7000 serisi bir kart var, ve driverını yüklemeden önce fanları maksimum hıza alarak çalıştırıyordu. Driver'ı yüklediğimde fanlar normale dönüyor ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda driver'ı yüklemeyi kabul etmemiş gibi yine eski haline dönüyordu. Ati'nin beta driverlarını indirdiğimde ise bu sorun çözüldü. Şimdide Driver_state_failure hatası alıyorum, daha doğrusu bazen mavi ekranı görebiliyorum ve bilgisayar yeniden başlatıyor, bazen ise tamamaen kitlenip kalıyor, ama minidump'ta dosya oluşturduğu için aynı hatadan yaptığını düşünüyorum.

Sahip olduğum modelde Sony henüz Win10 desteğini çıkartmadı ancak ben güncelleme mi yaptım, bahsettiğim ekran kartı sorunlarını 8.1 güncellemesinde yaşıyordum. Windows 10 kurduğumda ise 8.1 de yaşadıklarımın aynısını yaşamaya devam ettim, ne zaman ki beta driver kurdum, sorunsuz çalışıyor gibi duruyor ama 8.1 kullanırken ekran kartı problemini çözemediğim için mavi ekran yoktu, yalnızca fanlar delirmişçesine çalışıyordu, akabinde bende bilgisayarı rafa kaldırmış ilgilenmemiştim. bilgisayarımda hala driver ını yükleyemediğim(donanım etiketinden card reader olduğunu öğrendiğim) bir pci aygıtı mevcut. Bu aygıtla ilgili internette bulabildiğim her driverı kurdum, sarı ünlem gitmeyince aygıtı disable yaptım. Bu mavi ekranı bu aygıt yüzünden mi yoksa ATI yüzünden mi aldığımı merak ediyorum açıkçası. Buna göre bir çözüm arayışına geçeceğim, minidump klasörümün onedrive linkini aşağıda bulabilirsiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Minidump.rar

Hepsini kendi sitelerinden güncellemiştim, Sony araçlarını kaldırmayı deneyeceğim o zaman, teşekkürler.

Anladığım kadarı ile Ati ile ilgili bir hata yok minidumpta doğru değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan Merhabalar,

Tavsiyeleriniz üzerine Sony yazılımlarını kaldırıp Realtek, Wifi ve Chipset sürücülerini güncelledim ancak sorunum aynı şekilde devam etmekte.

Güncel minidump klasörümü aşağıda paylaşıyorum, problem şu ki, çoğu zaman mavi ekranı göremiyorum ve bilgisayar olduğu gibi kilitleniyor, power tuşu yardımı ile reset atıyorum. Bunların çoğunda ise minidump'ta bir dosya oluşturmuyor. Bugün 2 defa üst üste oluşturduğu için tekrar paylaşmak istedim,

Sony driver konusunda oldukça problemli, en azından benim sahip olduğum modelle ilgili bu tarz problemler mevcut. İş bilgisayarım olduğu içinde maalesef teknik servise verme imkanım yok, son çare olarak windows 8'e geri dönüp, verdikleri sıra ile driver'ları kuracağım ancak Windows10'u bırakmak istemiyorum.

Yardımlarınızı rica ederim,
Teşekkürler,

Minidump.rar

Mavi ekran yukarıda ki driver'ların hiç biri ile bağlantılı değilmiş, geçici bir çözüm olsa da BIOS'tan ATI ekran kartını iptal edince mavi ekran problemi çözüldü, Sony'nin Kasım ayında yayınlayacağı yeni sürücülere kadar bu şekilde idare edeceğim.

Teşekkür ederim yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…