Sony Vaio mavi ekran sorunu

kayaoney

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: Palit RTX4060Ti Jetstream 16GB
Depolama: Adata Legend 850 Lite 1TB M2 SSD
Ram: XPG Gammix D35 16GB DDR4
Güç Kaynağı: 650W
Bilgisayarımın Windows sistemini 64 bite yükselttim. Aynı gece bildirim geldi güncelleştirmeler var yükleyin diye. Güncelleştirmeden sonra mavi ekran hatası alıyorum ve “Critical process died” diye bir hata kodu alıyorum. Hiçbir şekilde bilgisayar açılmıyor, masaüstüne erişemiyorum. Format atmak için flash diski takıyorum ve okumuyor. BIOS menüsündede flash diskimi göremiyorum. Bilgisayarım Sony Vaio.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u bilmiyorum diyorsunuz sonra format attım diyorsunuz. BIOS'a girmeden formatı doğru atamazsınız. Rehberleri okuyup doğru şekilde format atın. Yapamaz iseniz bilene götürün.

Arkadaş ben anlatamıyorum veya sen yanlış okuyosun. BIOS'ta zaten flashı ilk sıraya alma gibi bi seçeneğim yoktu zaten flashı taktıktan sonra Windows ekranı geldi ve sağlıklı bir biçimde kurulumumu yaptım.

Hocam bende de Sony Vaio var. Recovery bölümünü silmediyseniz Assist tuşuna basıp bilgisyararı kurtar gibi bir seçenek olması lazım. Ona basınca Format (Recovery) bölümüne girmesi lazım.

Bilgisayarı kurtar dediğimde de hata ile karşılaştık diyip işlemi iptal edip yeniden başlatmaya zorluyor beni.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman baştan beri yanlışmış BIOS işte doğru şekilde yapılandırın diyoruz konu başından beri. Yapamamıyorsan da bilene yaptır diyoruz o da yok ise rehber var diyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…