Çözüldü Sony Vaio Notebook BIOS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
F2 ile hala giremedi iseniz batarya söküp tekrar takın ve tekrar dene. Yine olmaz ise Servise gönder. (Garanti varsa)

F2'ye basınca Windows'a bile girmiyor kalıyor siyah ekranda. Bataryası tüm işlemler boyunca takılı değildi zaten. Bios pilini ise bulamadım. Garantisi de kalmadı. Zaten ekranını bile söktüm. Kalsın böyle. Recovery yapmıştım. Evdekilere yeter de artar. Ben başıma başka belalar açacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
:) Bios'u güncelleyip deneyebilirsin ama onuda bilmiyorsun en başta yazdığın kadarıyla :) Dediğin gibi kalsın öyle hiç kullanılmaz hale getirirsin sonra.
Sony : VPCEB2E4E updates | Download updates for VPCEB2E4E
Güncellemek istersen buradan Vaio care veya Update ile güncellemeye çalışabilirsin.

:) Bios'u güncelleyip deneyebilirsin ama onuda bilmiyorsun en başta yazdığın kadarıyla :) Dediğin gibi kalsın öyle hiç kullanılmaz hale getirirsin sonra.
Sony : VPCEB2E4E updates | Download updates for VPCEB2E4E
Güncellemek istersen buradan Vaio care veya Update ile güncellemeye çalışabilirsin.

Bu siteye çok ihtiyaç duyduğum bir anda Google arama sonunda kavuştum ama ilki acemilikten, ikincisi de dün olmak üzere -ki sanırım Türkçe karakter hatasından- iki kere talihsiz bir şekilde 24 saatlik cezalar aldım. :) Umarım bundan sonra almayız. Ki kabul edilemez hatalar yapmıyorum diye umuyorum.

Laptopu dediğiniz her iki programla da sorunumu yazdıktan sonra update etmiştim zaten. Şu an windows 7 de stabil bir şekilde çalışıyor. Biosa hala girmiyor ama artık bende daha fazla zorlayacak değilim. İkinci bir kayıp vermek istemiyorum :)

Benden ceza aldı iseniz gerçekten hata yapıyorsunuzdur :) Benim vermediğim cezalara bir şey diyemem. Hala girmiyorsa boşverin :)

Yok yeni ekip arkadaşınızdan aldım. İşe hızlı başlamış :)

Sadece kişisel laptopumdan yazarsam türkçe karakterleri kullanabiliyorum. Halbuki sadece bir laptoptan siteye bağlanmıyorum. O an neredeysem ordaki laptopla, olmadı telefonumla giriyorum. Ki dünkü ceza da telefonla girdikten sonra geldi. Hem de başkasına yardım etmek isterken. İnsan yardım etmeden önce iki kere düşünüyor burada :)

Şimdi bu laptopu boşverdim. Yarın iki hafta önce bozduğum eski masaüstü kasasını ondan daha yeni bir kasayla kombinasyona sokacağım. Ya her ikisini de bozarım veya yaparım, ya nasip. :)

:D Evet işe hızlı başladı ama gözden kaçırdıkları hala var. Ben de çoğu kişinin yazılarını düzeltmekten insanlara yardım edemez oldum. Fırsat buldukça anca yardım edebiliyorum. Telefonla genelde girmemeye gayret gösterin, hem ekran hem de tuş takımından dolayı hatalar yapmanız çoğalabiliyor. Vaio laptoplar'ı zaten sevmem o yüzden destekleri de az olunca, benim de desteğim maalesef az oluyor kusura bakmayın.

:D Evet işe hızlı başladı ama gözden kaçırdıkları hala var. Ben de çoğu kişinin yazılarını düzeltmekten insanlara yardım edemez oldum. Fırsat buldukça anca yardım edebiliyorum. Telefonla genelde girmemeye gayret gösterin, hem ekran hem de tuş takımından dolayı hatalar yapmanız çoğalabiliyor. Vaio leptoplar'ı zaten sevmem o yüzden destekleri de az olunca, benim de desteğim maalesef az oluyor kusura bakmayın.

Estağfirullah. Kusur yok aksine teşekkür ederim. Zaten bu laptop'u, ekranı bozuk ve 250 euro'dan aşağıya yapılmıyor diye atacaktı bir akrabamız. Bende sen bana ver ben değerlendiririm dedim. Bende laptop'un ekranını sökerek bozduğum masaüstü bilgisayarına kasa yaptım.

Zamanında bir elemana vermişler yapsın diye, eleman laptop'a yapmadığını bırakmamış ve olmuyor diyerek iade etmişti. Demek ki onun mahareti yüzünden bios'a girilmiyor. Zaten çok bilmişin birinden buldu belasını, bir de benim gibi bir acemiden bulmasın. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim pcde ana ekran hariç başka bir ekrana taktığımda windows açılana kadar görüntü vermiyor 2. Ekran yedek ekran görevi gibi görüyor şöyle diyeyim senin dizüstünün ekranı söküldü ancak hala dizüstün o kopmuş ekrana görüntü veriyor ana kartlar sadece ana ekrana görüntü verir. windows ise çok yönlü ekran paylaşımını desteklediği için sadece windows açılınca windows ekranı görüyorsun. Eğer dizüstünün söktüğün ekranını tamir ettirirsen dizüstüne bağlı ekrandan bios görebilirsin. Bende böyle .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı