ofseven
Hectopat
Daha fazla
Sony Vegas Pro 11 kullanıyorum. Fakat her kurduğum bilgisayarda ortak bir problem yaşıyorum. 8-bit 30-60 FPS fark etmez her projede preview, normalden fazla gamma'lı gösteriyor. Yani normalde yüklediğim video normal, amma velakin preview'de siyahlar griye kaçıp, hafif beyazlıyor.
Buna rağmen çıktıda sıkıntı yok. Normal render alıyorum, gamma problemi yok.
Bunun yarattığı problem videoyu yaparken gamma ayarını yoklayamamam, ve gamma videoya uygun olmuş mu diye durmadan render alıp bakıp karşılaştırmak zorunda kalıyorum. İnternette yabancı kaynaklarda bulamadım, preview device ayarlarını da tek tek kurcaladım, ama sonuca ulaşamadım. Bir bilen olduğunu düşünerek yazıyorum, şimdiden teşekkürler.
Not: Başka bilgisayar, monitör ve işletim sisteminde de aynı sorun var.
Resimler:
Yıllar sonra çözdüm: Preview seçeneklerinin bazılarında var bu sorun. O zaman işe yaramıyordu bu yöntem ama sonraki versiyonlarda sadece bazı preview'lerde bu sorun var. Konu kilitlenebilir.
Buna rağmen çıktıda sıkıntı yok. Normal render alıyorum, gamma problemi yok.
Bunun yarattığı problem videoyu yaparken gamma ayarını yoklayamamam, ve gamma videoya uygun olmuş mu diye durmadan render alıp bakıp karşılaştırmak zorunda kalıyorum. İnternette yabancı kaynaklarda bulamadım, preview device ayarlarını da tek tek kurcaladım, ama sonuca ulaşamadım. Bir bilen olduğunu düşünerek yazıyorum, şimdiden teşekkürler.
Not: Başka bilgisayar, monitör ve işletim sisteminde de aynı sorun var.
Resimler:
Yıllar sonra çözdüm: Preview seçeneklerinin bazılarında var bu sorun. O zaman işe yaramıyordu bu yöntem ama sonraki versiyonlarda sadece bazı preview'lerde bu sorun var. Konu kilitlenebilir.
Son düzenleme: