Herkese merhaba arkadaşlar.
Üniversiteye gideceğim için bir telefon almak istiyorum ve pahalı bir şey olmasın parasını hak eden olsun fiyatına göre dedim telefona 1500 TL verebilecek durumdayım. M5 ile xa ultra arasında kaldım ikisi de iyi telefon olduğunu biliyorum ama m5 kullanıcı yorumlarına baktım ve herkesin şikayetçi olduğu yönleri var donanım olarak arızaları var diyorlar hatalı modelmiş. Sizce hangisini almalıyım üniversitede sorun çıkarmasını istemiyorum ve sony tercihimdir Başka öneriniz varsa her zaman değerlendirilir tabii ki.
Şuan m5 kullanmaktayım genel olarak memnunum ama bir çok eksisi var.
Eksi yönleri:
Bataryası zayıf, kullanım süresi çok fazla beklemeyin. Çabuk ısındığı için şarjı da çabuk boşalıyor.
Su geçirmeyen dizaynından ötürü telefon çabuk ısınıyor.
Birkaç sensörü ya genetikten sorunlu yada eklenmemiş. Mesela vr gözlük takınca telefon, algılamıyor telefonu çevirmenizi vs. Pokemon GO da AR teknolojisini kullanımıyorsunuz yine aynı sensörden kaynaklı.
Artı yönleri ise:
Dehşet bir kamerası var, zaten sırf bu yüzden seçmiştim ben.
Su geçirmezliği, arada telefonun üstüne birşey döküldümü çeşmede yıkarım mesela. Birde daha önceden suya düşürerek bozduğum telefonum olduğu için seviyorum bu özelliği. Su altında ben çok kamerayı sokup çekim yapmadım. Yapan var mı? Var, çok var ama ben yinede riske girmek istemedim çok.
Tasarım konusunda Sony yine kalitesini göstermiş.
Sonuç olarak;
Telefon günlük kullanımda eşsiz bir telefon, yani oyunlarla çok işiniz yoksa; tüm gün telefonu elinizden düşürmeyen birisi değil iseniz, düşünmeden alabilirsiniz.
Ben m5 kullanıyorum sorunsuz çıktı bende.Hani herkes kötülüyor ya durmadan 1500 tl yi hakeden bir telefon bana kalırsa.Tek sorun var suan 6.0 güncellemesi geldi ve 7 saatte yüzde 80 sarj ediyor ve kullanımda olmamasına ragmen aşırı derecede ısınma yapıyor.