Sony Xperia XZ1 Wi-Fi Kopma Problemi

Umut Diker

Megapat
Yer
Uşak
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisliği Öğrencisi
Telefonu daha yeni aldım, bütün güncellemelerini yaptım. Modemde veya mesafeden yana bir sorun yok. Bazen Wi-Fi bağlantısı kopuyor ve telefonu yeniden başlatmadan düzelmiyor. Bunun çözümü var mıdır? Yoksa telefonu alalı daha 2 hafta dolmadı, internetten aldım, iade edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sony güncelleme ile sorunu çözeceğini belirtse de kaç güncelleme gelmesine rağmen halen düzelmemiş. İade imkanın varsa telefonu iade et. Router ayarlarından varsa güç tasarrufu modunu kapat. Ne yazık ki yapılabilecek çok bir şey yok. Sorunların çözülmesi için aylarca beklemek gerektiği için son telefon tercihim Sony olmadı.

Selamlar,

Aynı telefonu geçtiğimiz nisan ayından beri ben de kullanıyorum. Bu sorunla bir-iki aydır mücadele etmekteyim. WiFi ayarlarının resetlenmesinden, geliştirici ayarlarındaki hassas noktalarda yaptığım değişikliklere rağmen bu sorun devam etmekte.

Bu sorun Aralık 2017'den beri süregelmekte ve hatanın kaynağı Sony değil, Android işletim sisteminin kendisi. Birçok forum ve site gezdim. Sadece Sony'de değil birkaç Huwaei telefonda da aynı sorun devam etmekte. Google her ay yayınladığı güncelleme raporlarında düzelttiğini söylese de hata tekrar gün yüzüne çıkıyor.

Ben telefonu Vodafone üzerinden aldım. Onlara ulaştığımda KvK'ya yönlendiriyorlar. Sony Mobile Türkiye müşteri hizmetlerini aradığımda otomatik mesajla karşılaşıyorum. Sorunun donanım değil, yazılım bazlı olduğundan o kadar eminim ki KvK'ya versem 15 günün ardından "Yaptık" dedikleri telefon yine aynı hatayı verecekler.

İmkanın varsa iade et, yoksa da benim yaptığım gibi bu forumların takibini güncel olarak devam ettir. Elbet birgün bunu düzeltecekler diye bekliyorum.

Konu ile alakalı takip ettiğim linkleri de aşağıda paylaşıyorum, belki birine yardımı dokunur.

Sony Mobile İngilizce Forum
XDA Forumu
Google Issue Tracker Sayfası
Buna ek olarak kısa süreli bulduğum çözümlerden biri de şu:

Telefonunun Geliştirici Ayarları'nı aktif hale getir. Ayarlar> Telefon Hakkında > Derleme/Yapım Numarası. Sonrasında Ayarlar > Sistem seçeneği altındaki Geliştirici Seçenekleri, " { } " ile gösterilir, kısmına giriş yap. Burada Ağ İşlemleri başlığı altında "Kablosuz Ayrıntılı Günlük Kaydını Etkinleştir" seçeneğini aktif hale getir.

Bu ne demek oluyor? Eğer bu seçeneği aktif hale getirirsen, telefonunun normalden daha fazla ve detaylı bir biçimde bağlantı kaydı tutmaya başlar. Genellikle bağlantı sorunlarında sıklıkla kullanılan bir tercihtir. Sadece ara sıra telefonda yavaşlama yapacağını unutma.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı