Sony ZV-E10 lens seçimi

Griffn

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,

Cihazı yeni sipariş ettim hatta bunun içinde forumda konu açmıştım. Cihaz 16-50 mm lensi ile geldi. Hangi lens ile ne yapılır? Hangi lens cihazıma uyumlu bilmiyorum. Mesela 16-50 mm lens hangi amaçla kullanılır gibi sorularım var.

Bir de mekan çekimi ve ürün çekimi yapacağım. Bir ürünü yakından kaliteli bir şekilde Zoom yaparak detaylarını göstermek istiyorum( güzellik salonunda yapılan işlemler vs. ) bir de mekan çekimi için lens önerilinizi bekliyorum.

Cihaz hakkında sorularınız da varsa cevaplayabilirim.

@Xevanior hocam etiket atabilirsiniz demiştiniz.

Hocam mekan ve ürün olarak ne çekeceksiniz? Size kaç mm lazım olur onu bir belirlemeniz lazım. Ona göre lens önereyim.

Hocam video çekimlerine yeni giriyorum şu an daha çok güzellik salonlarına hizmet veriyorum. Stüdyo vari ortamda yapılan makyajları çekmek istiyorum. Mekan çekimleri de derken güzellik salonunun çekimi vs. yapıyorum. Mesela 16-50mm var üzerinde kurcaladım biraz. Zoom belli bir seviye atıyor çok genel bir lens gibi geldi.

16-50 portre çekimler için yeterli olur genel olarak ama diyaframı biraz dar kaldığı için iç mekanda tatmin etmeyebilir ışık az olduğundan. Ben 50 mm bir Prime lens öneririm 16-50'nin yanına. Çok fazla Zoom'a ihtiyaçınız yok küçük nesneler çekmeyeceğinizden dolayı.

Lens olarak önerim Sigma 56 mm f/1.4 olur. Daha ucuz alternatif Sony 50 mm f/1.8 önerebilirim.

16-50 portre çekimler için yeterli olur genel olarak ama diyaframı biraz dar kaldığı için iç mekanda tatmin etmeyebilir ışık az olduğundan. Ben 50 mm bir Prime lens öneririm 16-50'nin yanına. Çok fazla Zoom'a ihtiyaçınız yok küçük nesneler çekmeyeceğinizden dolayı.

Lens olarak önerim sigma 56 mm f/1.4 olur. Daha ucuz alternatif Sony 50 mm f/1.8 önerebilirim.

56mm lens genel kullanım amacı geniş açı mı? Bir de aralarında sağlam bir fiyat farkı var Sony alsam iş görür mü?

Lens olarak önerim sigma 56 mm f/1.4 olur. Daha ucuz alternatif Sony 50 mm f/1.8 önerebilirim.

@Xevanior'un yaptığı öneri gayet iyi ama kapalı mekanda 56 mm krop çarpanı ile seni biraz zorlayabilir. Eğer bütçe varsa 35mm biraz daha geniş açıyla daha özgür kılabilir seni.

Hocalarım bir de olan parayı şu an kameraya verdim. Kamera için gimbala bütçe kalmadı. Yapacağım çekimleri sizce gimballsız yapabilir miyim? Biliyorum yetenek işi kişiden kişiye değişir ama ortalama yetenekte birisi olarak düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
56mm lens genel kullanım amacı geniş açı mı? Bir de aralarında sağlam bir fiyat farkı var Sony alsam iş görür mü?

Hocalarım bir de olan parayı şu an kameraya verdim. Kamera için gimbala bütçe kalmadı. Yapacağım çekimleri sizce gimballsız yapabilir miyim? Biliyorum yetenek işi kişiden kişiye değişir ama ortalama yetenekte birisi olarak düşünebilirsiniz.

Hocam 16-50'yi 50 Mm'e çekip ne kadar bir görüş açısı sağladığını kendiniz deneseniz daha iyi olmaz mı?

Gimbala çok gerek yok. Alacağınız lenslerde görüntü sabitleyici var zaten.

Hocam 16-50'yi 50 Mm'e çekip ne kadar bir görüş açısı sağladığını kendiniz deneseniz daha iyi olmaz mı?

Gimbala çok gerek yok. Alacağınız lenslerde görüntü sabitleyici var zaten.

Teşekkür ederim cevapların için hocam Sony olan lensi almayı düşünüyorum internetten de videolarına baktım sanırım tam istediğim lens.

Teşekkür ederim cevapların için hocam Sony olan lensi almayı düşünüyorum internetten de videolarına baktım sanırım tam istediğim lens.

90mm veya 85mm lensler ürün fotoğrafçılığı için uygun bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı