Soru çözümü izleyerek YKS çalışmak doğru mu?

SOLES

Hectopat
Yer
Bursa
Çoğu zaman kitap açmak zor geliyor. Bende bilgisayar başına geçip YouTube'dan soru çözümleri izliyorum. İlk soruyu kendim bakarak çözmeye çalışıp sonradan çözümünü izliyorum. Faydası zararı nedir? Daha analiz edemedim ama sizce böyle mi devam etmeliyim yoksa kitaptan çözmeye çalışıp çözemediğim soruların video çözümünü izleyerek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu zaman kitap açmak zor geliyor. Bende bilgisayar başına geçip YouTube'dan soru çözümleri izliyorum. İlk soruyu kendim bakarak çözmeye çalışıp sonradan çözümünü izliyorum. Faydası zararı nedir? Daha analiz edemedim ama sizce böyle mi devam etmeliyim yoksa kitaptan çözmeye çalışıp çözemediğim soruların video çözümünü izleyerek mi?

Bence kitaptan çözmeye çalışarak yapamadığın zaman doğru bir şekilde analiz yap sonraki soruyu çözmeye çalış izleyerek öğrenmen zor pratik yapman gerek. Örnek vereyim araba sürmeyi videolardan öğrenemezsin değil mi pratik yapman gerekir onun gibi düşün bunu da kitap üstünde kendin deneyimleyerek öğreneceksin.

Hocam tabii ki soru çözümleri izleyin ancak kalem almak elinize zor gelmemeli. O kitabın başına oturmak bence çok önemli çünkü sonuçta sınavda kitapçık ve kalemle olacak. Pratiği dökemediğiniz takdirde yaptığınız çalışma amaca hizmet edemez.

Ayrıca zamanla kitap başına oturmayı daha çok isteyeceksiniz emin olun. İnanın böylesi çok daha verimli oluyor. Ama kitapta yapamadığınız soruların çözümlerini izleyin tabii ki.

Video çözümü izlemek kötü değil ama sürekli izlerseniz alışırsınız kağıt üzerinde de çözmek lazım diye düşünüyorum. Biraz izleyip biraz da kağıt üzerinden çözmeniz daha faydalı.

Bu aralar bende gene başladı kitap açmayıp video izlemek genel anlamda ders çalışmak yordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı