Sorulara Odaklanamamak

Kaan_klft

Hectopat
Arkadaşlar 16 yaşındayım. Yeni yeni ders çalışmaya başladım, artık eğitim hayatımı belirleyecek döneme 2 yıl var. Bu 2 yıl içerisinde ders çalışmaya ağırlık vereceğim ama Türk öğrencilerinin yaşadığı sıkıntıyı yaşıyorum, odak problemi. Mesela bir matematik sorusu çözüyorum, 1 doğru 2 yanlış oluyor. Hem moralim bozuluyor, hem de devam edip yanlışlarımı düzeltiyim derken kendimi boşlukta buluyorum. Buna nasıl bir çözüm getirebilirim?
Müzikle yapmayı denedim ama yanlışlarımdan sonra baydı beni kitapta ayrıca okumuyorum sevmiyorum yani. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla mastürbasyon buna neden olabilir, yapıyorsun demiyorum ama dikkat etmen lazım.

Her şeye mastürbasyon demeyin adam yürüyorum dese mastürbasyon diyeceksiniz.
Kötü bir şey söylemedim, konsantrasyon eksikliğine yol açabilecek bir durum. Hormonların salgılanma sebeplerinden de olabilir.

Kolay ve anlaşılır olsa herkes yapardı soruları, soru çözmenin asıl olayı da bu zaten. Pes etmeyip daha çok üstüne gidersen başarıyı elde edersin. Kimse annesinin karnından matematik sorularını hızlı ve doğru çözme kabiliyetiyle doğmuyor. Tabi bazı insanlar daha hızlı istediği performansa ulaşır orası doğru ama bu eğer sen yeterince hızlı yüksek performansa ulaşamıyorsan bırakacaksın anlamına kesinlikle gelmez. Daha çok çalışmak ve pratik yapmak önemli, sana da bunu önerebilirim.
Klasik önerilerden biri de sana uygun seviyede sorularla başla. Hoca bir test dağıttığında çözemiyorsan ama sınıfın çoğunluğu çözüyorsa bunu kafaya takmak yerine konu üzerine daha anlaşılır sorulardan pratik yapıp dağıtılan teste dönüp tekrar çözmeyi denemek en mantıklı hareket olur. En azından pes etmekten çok daha iyi bir hareket olacaktır.
Öğretmen sen farkında olsan da olmasan da çok etkili. Lisedeki matematik öğretmenimden hiçbir şey anlamaz ve matematiği sevmediğimi düşünürdüm. Mezuna kalıp kendi kendime matematik çalışmaya başladığımda en sevdiğim 2. ders oldu.
Uzun lafın kısası kendinle yarış, asla da ümitsizliğe kapılma. Yüksek ihtimal çalışıp direkt iyi sonuç bekliyorsun. Bunu yapma, kendine zaman tanı.

Soruları çözdükten sonra kendinizi ödüllendirin 3 saat aralıksız ders yapamıyorsanız 2 saat ders yapıp diğer saat dinlenin. Hem de alakasız olabilir ama odaklanmak için bir şeyler yiyip için. Bir elma, bir bardak su veya birkaç cevizle daha odaklanabilirsiniz.

Kötü bir şey söylemedim, konsantrasyon eksikliğine yol açabilecek bir durum. Hormonların salgılanma sebeplerinden de olabilir.
Dediğiniz doğru fakat zaten normal insanın sınırları var 2 haftada 1 yapan biri olarak dediğiniz çok zor bir ihtimal.
Deneyeceğim.
Orta okuldan beri hocalarım hep kötü geldi ve ben matematiğin suratına bakmadım bu yılda kendime anlamıyormuş bahanesi yaptım resmen 9.sınıfta artık 10.sınıf olunca gördüğüm konuların çok zor olmadığını gördüm ve sayısal seçtim ama ilk önlem olarak odağı çözmem gerekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…