Çözüldü Sorumlu ders sınırı kaçtır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CruexS

Decapat
Daha fazla  
Sorumluluk sınavına gireceğim. Normalde sınır 6'ya kadar diye biliyorum. Bugün gelip girmezseniz kalırsınız dedi. Aktif olarak 3 tane sorumlulugum var 2 dersten kalıyorum. Bu sene kalıyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

"Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58
- (1) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; yılsonu başarı puanı en az 50 olanlar, bulunduğu sınıfta başarısız oldukları en fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez."

Direkt yapıştırdım. Hocanıza da yönetmeliğe bakmasını söyleyebilirsiniz: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18812&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Geçmenizde sorun görünmüyor.
Sorumluluk sınavına gireceğim. Normalde sınır 6'ya kadar diye biliyorum. Bugün gelip girmezseniz kalırsınız dedi. Aktif olarak 3 tane sorumlulugum var 2 dersten kalıyorum. Bu sene kalıyor muyum?
Kalmıyorsunuz. 4 dersten kalırsanız kalıyorsunuz. Sorumluluk bu senenizi etkilemiyor. O geçen sene dahil yani ama birikiyor bir an önce verin bence.

Geçmiş senelerle birlikte toplam 6'yı geçmemeli olarak güncellendi yeni yönetmelikte. Kaçıncı sınıfsınız? Yani bu sene kalmıyorsunuz ama toplamdan da kalmıyorsunuz gibi görünüyor.

Hocam şimdi 2 dersten kalıyorum. 9. sınıftan 3 tane sorumlulugum var, toplam 5 oluyor ama haftaya sorumluluk sınavı var. Bunların 3'ünü de geçemezsem sınıfta kalıyorum dedi hoca, doğru mu? Yeni bir şey göremedim müfredat degişti diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

"Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58
- (1) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; yılsonu başarı puanı en az 50 olanlar, bulunduğu sınıfta başarısız oldukları en fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez."

Direkt yapıştırdım. Hocanıza da yönetmeliğe bakmasını söyleyebilirsiniz: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18812&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Geçmenizde sorun görünmüyor.

Çözüm

Reis bak yemin ederim sabahtan beri stres yapıyorum herkese kuruluyom, rahatlattın beni eyvallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…