Çözüldü Sorumluluk sınavı sistemi nasıl oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

453476

Megapat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Bir şey soracağım. Şimdi diyelim ki: Benim edebiyat dersi ortalamam 50'den yüksek. Genel ortalamam da 50'den yüksek. Ama kimya ve fizik derslerinin ortalamaları 50'den düşük. Kimya ve fizik derslerinin sorumluluk sınavına girer miyim?

Çözüm
Ortalamanız 50'den yüksekse baraj olmayan derslerin sorumluluk sınavlarına girmeniz gerekmez.
Ortalamanız 50'den yüksekse baraj olmayan derslerin sorumluluk sınavlarına girmeniz gerekmez.
Hocam benim bildiğim sadece edebiyat baraj. Bir ara bu baraj muhabbeti kalktı, tüm dersler baraj ders oldu gibi bir şey duymuştum.

Liseye göre baraj dersler değişebiliyor. Tüm dersler baraj ders olmadı.
Bence Matematik vb. gibi dersler de baraj ders olmalı, temel ders çünkü. Ama sadece Edebiyat dersinden sorumluluk sınavına giriliyor, onun dışında meslek ve imam hatip liselerindeki zorunlu derslerin sınavına da girilebiliyor.

@kONF, ortalamanız 50'nin üzerindeyse zaten geçiyorsunuz. Niye sorumluluk sınavına giresin ki?

@kONF, evet. Ancak yazılıdan düşük puan alman ortalamayı ciddi etkileyebilir, onun dışında yazılılara göre sözlü notu veren hocalar da var. Onlara dikkat etmek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…