Sorumluluk sınavları nasıl işliyor?

xeotN

Hectopat
Merhabalar, internette veya forumda bilgiler sürekli değişiyor. Hangisi doğru tam anlayamadığımdan konu açmak istedim. 9.sınıf öğrencisiyim ortalamam 68 ve edebiyat dersinden geçiyorum. Ancak matematik ve coğrafya derslerinden kalacağım, sorumluluk sınavlarına girer miyim? Sorumluluk sınavlarına hangi durumlarda girilir? 10. sınıfta falan ortalamam 50 üstü olduğunda kaç dersten kalırsam sorumluluğa girerim?

Merhaba sorumluluk sınavı edebiyat dersinden 50 altı ortalama getirdiğinde girdiğin bir sınavdır bu başka bir herhangi derste olmamaktadır. Örneğin 9. sınıfta kaldıysan 10.sınıf ilk döneminde okul tarafından belirtilen tarihte bu sınava giriyorsunuz ve 50 üstü not almanız gerekiyor bu siz sınavadan 50 üstü alana kadar devam ediyor. Edebiyattan 50 aldım sınıfta kalır mıyım derseniz cevap hayır olacaktır sınıftan borçlu şekilde geçiyorsunuz ve dediğim gibi sınava giriyorsunuz bu 12. sınıfa kadar devam ediyor eğer 12. sınıfa kadar geçemezseniz mezun olamıyorsunuz.

Merhaba sorumluluk sınavı edebiyat dersinden 50 altı ortalama getirdiğinde girdiğin bir sınavdır bu başka bir herhangi derste olmamaktadır. Örneğin 9. sınıfta kaldıysan 10.sınıf ilk döneminde okul tarafından belirtilen tarihte bu sınava giriyorsunuz ve 50 üstü not almanız gerekiyor bu siz sınavadan 50 üstü alana kadar devam ediyor. Edebiyattan 50 aldım sınıfta kalır mıyım derseniz cevap hayır olacaktır sınıftan borçlu şekilde geçiyorsunuz ve dediğim gibi sınava giriyorsunuz bu 12. sınıfa kadar devam ediyor eğer 12. sınıfa kadar geçemezseniz mezun olamıyorsunuz.

Merhabalar, yanıt için teşekkürler. Edebiyat dersini tüm lise boyunca geçeceğimi düşünüyorum ancak internette 4 veya daha fazla baraj olmayan dersten kalırsak yine sorumluluk sınavlarına giriyormuşuz diye bir bilgi var doğru mudur?

Edebiyat olmayan derslerden de sorumluluğa kalabilirsin ama onun için ağırlıklı yıl sonu ortalamanın 50'nin altında olması lazım. Onu becermek de kolay değil. Becerdiğin zaman gel, anlatırız.

Ağırlıklı yıl sonu ortalamanın 50 veya üzeri olduğu durumlarda baraj ders olan derslere bakılır. Anadolu lisesi için sadece edebiyat iken farklı türlerde başka dersler de olabiliyor. Edebiyattan 50 veya üzeri aldığın için sorun yok.

Sorumluluk sınavları yıllık mı dönemlik mi oluyor?
Dönemlik. Her dönem 1 sınava girersin. Sınavı geçersen dersi vermiş olursun. Kalırsan sınava girmeye devam edersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı