Sorunlar kavga edilerek halledilir mi?

Jed_Saje

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Direkt konuya girmek istiyorum. Kavga etmeyi öyle seven birisi değilim dışarıda benimle kavga etmek isteyen bir tane çocuk var daha yarım saat önce fırından gelirken bana bakıyordu bende haliyle ona baktım ne bakıyon falan dedi bende aynı şekilde ona sen ne bakıyon dedim yaklaşık 2-3 aydır böyle. Öneriniz nedir? Ben artık sıkıldım bu durumdan bir dahakine sizce dövüşmeli miyim? Belli ki kendisi de kavga istiyor. Anlayacağınız üzere pisliğin teki dostlar. 16 yaşımdayım.
Siz de bilirsiniz ki bu yaşlarda bu olaylar çok oluyor. Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önüne bakıp yürümeye devam et ya da selam falan ver bulaşmaz sana.(eğer tanıdığın biriyse)

İlk yumruğu atan ne olursa olsun haksızdır. Büyüklük sizde kalsın, ha o gelir vurur, bu durumda kendinizi savunursunuz. Ama ne olursa olsun kavgayı siz başlatmayın daha yaş 16, yolda geçen bir polis olur sizi görür falan boşa tantana olmasın.

Ben çok kavgaya girdim. Her seferinde olay çok daha büyük noktalara geldi. İşine bak geç de. Dayak yersen senin için sıkıntı, dövsen daha da sıkıntı çünkü bir dahakine tek değil 3-5 kişi gelicek bu olay büyürse olaya büyükler karışacak. İşine bak geç de bitir bence.

Konuştuğunda direkt yolunuza devam edin. Kendi gelip kavga başlatmadığı takdirde kavgaya bulaşmaya gerek yok bence.

Aynı okulda okuduk herhangi bir muhabbetim yok teşekkürler hocam.

Bence ailene söyle böyle gitmez bende böyle durum yaşadım. Yok söylemeye gerek yok diyor isen yapacak bir şey yok konuşacaksın benimle ne sorunun var diye.

Haklısınız hocam çevresine güveniyor işte bu yüzden sevmiyorum buralarda yaşamayı kavga etmeye çalışırsada çekinmeyecegim ama, çünkü biliyorsunuz sizde geçmişsinizdir bu yollardan insan yediremiyor kendine.

Kavgalı olduğunuz veya size laf atan kimseyi umursamayın. Yürüyün ve devam edin. Ben hep böyle yaptım ve bugüne kadar hiçbir şey başıma gelmedi. Takmayın. Bakmayın. Sadece yürüyün ve gidin.

Dövmelisin. Öğrendiğim bir şey varsa, o da asla kendimi ezdirmemek. Kimse bana gelip "Ne bakıyorsun?" diyemez, kimseye böyle bir hak tanımam. Sertliğini, katılığını ve duruşunu, dayak yiyecek olsan bile belli et. Konu, kendine olan saygın ve başkalarının sana karşı duyduğu saygıdır. Bu şekilde davranırsan, zaman geçtikçe gereksiz kavgalara girmeyecek ve başkaları da seninle gereksiz yere kavga etmekten çekinecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…