Sorunlu Altus ALK 1270 iade edilir mi?

Makaleler
1
1 hafta önce klimayı aldım, 3 gün sonra kurmaya geldiler ve vakumsuz kurup çalıştırdılar. Aynı gün kafalarına göre gelip vakum yaptılar, çalıştırmalarına rağmen. Sonra şikayet edince 3 gün sonra gelip gazı tamamen boşaltıp hassas teraziyle gaz doldurup, tekrar vakum yaptılar. Şimdi de cihazdan değişik sesler çıkıyor. THH üzerinden iade başvuru yapsam kabul olur mu? Markadan bezdim. 20'sinde teslim aldım.

Çıkan ses:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Steve McQueen

Vakum ilk montaj sırasında yapılmadığı sürece anlamı yok. Başvurunun kabul olması lazım. Zaten ilk kurulumda vakum yapmamaları tek başına yeterli bir sebep diye biliyorum.
THH için Altus ünvanı ve vergi numarası vs nası bulurum acaba?
@Steve McQueen , hocam Altus olarak mı Arçelik olarak mı şikayet edicem?

Merhabalar, klima için vakumun ne kadar önemli olduğundan bahsetmemize gerek yok sanırım. Dış ünitede toplu halde bulunan gaz, borulara salınmadan hemen önce vakum işinin yapılmış olması gerekir. Vakum yapmadan gazı sisteme saldıkları an iş bitmiştir zaten. Sistem içerisine karışması istenmeyen nem ve oksijen, sistem içerisine karışmıştır ve bunun geri dönüşü yoktur. Tek çözümü, dış ünitenin sıfırı ile değiştirilip vakumlu şekilde kurulum yapılmasıdır.

Sonradan vakum yapmak, gazı boşaltıp tekrar basmak gibi yöntemlerin hiçbir faydası olmaz. Keşke bu konuda yapılan işlemi kabul etmeseydiniz. THH'ye gitseniz bile vakum yaptık diye işin içinden çıkabilirler.

Bu konuda sizden, sosyal medya üzerinden Adem Helvacı Bey'e ulaşıp destek istemenizi rica edeceğim. Kendisi THH komisyon üyesi ve aynı zamanda bilirkişi olduğu için en doğru yönlendirmeyi yapacaktır. Hatta Adem Bey'in kurmuş olduğu İnceleriz.com Forum üzerinden de konu açıp destek isteyebilirsiniz.

Dilekçe olarak aşağıdaki bağlantıdaki örneği kullanabilirsiniz:

Vakumsuz Klima Montajı Için Hakem Heyeti Dilekçe Örneği | İnceleriz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

THH için Altus ünvanı ve vergi numarası vs nası bulurum acaba?
@Steve McQueen , hocam Altus olarak mı Arçelik olarak mı şikayet edicem?
Bu konuda emin değilim, yanlış yönlendirmek istemem. Elinizdeki fatura ve belgelerle beraber Adem Bey'e ulaşırsanız yardımcı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı