Muhtemelen sizin de sistemde ucuz diye var, şu Türkiye ekonomisinde insanlar en uygun fiyatlı olana yöneliyor ve çok araştırmadığından dolayı belirttiğiniz sorunlu SSD'leri alıyorlar. Tamamen bundan ibaret.
Fiyat, marka adı ve pazarlama. Sorunlu olduğunu alıp hala daha bilmeyen tonla insan var. Ağğbi Toshiba abi, WD iyidir ağbii gibi marka adına bağlı çıkarımlar çok oluyor.
Adata su serisini örnek verelim, 3-4 yıl öncesine gidin ve bu SSD hakkında açılan konulara bir göz atın. Herkesin; kesinlikle al, fiyatına göre çok iyi, bu fiyatta daha iyisi yok, ben kullanıyorum çok iyi vs. gibi yorum yazdığını görürsün. Çünkü o zamanlar ucuz, yeni ve bu yüzden sorunu olup olmadığı bilinmeyen bir SSD'idi. Sonra sorunları gün yüzüne çıktı ve kronik sorunlu SSD kategorisine girdi. Aynı şey James Donkey içinde yapıldı mesela. Şimdi herkes PNY diye bir marka öneriyor ama daha 1 yıl kullanan yok gibi bir şey bakalım o ne çıkacak. Benim gözümde Samsung dışındaki bütün SSD markalarını almak risk gibi bir şey.