Sosyal bilimler öğrencisine kimya dersi verilmesi

Makaleler
7
Yer
Konya
Arkadaşlar benim 15 yaşındaki kardeşim geçen sene sosyal bilimler lisesini kazandı ve 1 yıl hazırlık okudu. Haftada 24 saat İngilizce gördüler. Online derse giriyorlar hoca yokken İngilizce bir şeyler söylüyorum hiçbir şey anlamıyor sınıfın hepsi. Ayrıca bu sene 9. sınıfı okuyor ve kimya dersi görüyorlar. Biyoloji ve fizik dersleri de var. Kimya hocası dersler Online olmasına rağmen kitapta olan bilgilerin aynısını deftere yazma ödevi veriyor. Bir tane ödev vermiş bu hafta, periyodik tabloda bulunan bütün elementleri A4 kağıdına yazıp özelliklerini yazıyorlar ayrı ayrı. CİMER ve çeşitli yerlere şikayette bulundum ama öğretmenin böyle ödevler verebileceğini vs. söylediler. Direkt okulun müdür yardımcısıyla konuştum çünkü öğretmenle konuşursam kendimi tutamayıp küfür edeceğim. Böyle ödevler verilir mi sizce arkadaşlar ne kadar mantıklıdır?

Wow. Bu gerçekten çok saçma. Bende sosyal bilimler lisesinde okuyorum. 11. sınıfa geçeceğim. Hiç böyle bir şey ile karşılaşmadım.

Arkadaşlar aykırı olan şu yönetmeliği okuyabilirsiniz. Ben şimdi bulmaya uğraşmayacağım ödevine yardım ediyorum:
Öğrencilere haftalık ders saatini aşacak sürede çalışma gerektirecek proje ve çalışmalar ödev olarak verilemez diye. Bu ödevi sabahtan beri uğraşıyoruz ve 50 tane yapabildik. Bu arada TYT'de kimya yapmayacak mı veya temel olarak öğrenmesin mi diyen arkadaşlara soruyorum. 9. sınıfta böyle bir şeyle karşılaştınız mı? Ben maarif mezunuyum bana bile böyle bir ödev vermediler. Türkiye'de ortalama pratik yapma süresi 7 dakika yılda ülkemizde. Ben 3 saat görüyordum 1 haftada ona rağmen böyle saçma ödevlere maruz kalmadım. Üniversite sınavında bana Stronsiyum veya Antimon sormadılar size sordular mı TYT'de?

Evet, 9.sınıfta periyodik cetvel ödevleri modadır. Vaktinde benim de başıma geldi. Detaylı olanlar "performans ödevi" dediğimiz şekilde verilir genelde. Sizinki biraz ona kaçmış ancak ben hala bir yanlışlık görmüyorum. Ne müfredat dışı bir durum var ne de katkı sunmayacak bir ödev var ortada. O kadar detaya inmeden birkaç özelliğini yazmanız yetecektir. Deftere kitabın aynısını yazma ödevi ise bence öğretmenin vasıfsızlığıdır. Bu bence yapmamaları gereken ama yaptıkları bir uygulama. Yine resmi olarak bir yanlış bulunmuyor.

Yazdığımı okumadınız sanırım daha sonradan. Haftada 160 dakika ders gören bir öğrenciye bu süreden daha uzun sürecek bir ödev verilemeyeceği belirtilmiş. Hala bitmedi bu arada. Kitabın aynısını yapıyoruz hocam. Sizin istediğiniz gibi olmuyor malesef. Resmi olarak yanlış var. Buraya birazdan ödev bitince atacağım. okuyup bulamam şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…