Sosyal fobi nasıl anlaşılır?

301517

Kilopat
Makaleler
4
Yaşadığım başlıca sorunlar,
  • Sınıf içinde, kalabalık yerlerde(okul bahçesi gibi) yemek yemek ve bir şeyler içmekte zorluk.
  • İnsanların olduğu bir yerde yürürken herkesin bana bakıyormuş gibi hissetmem, ellerimi nereye koyacağımı bilememem, yürüyüşümün tuhaf olduğunu düşünmem
  • Mont ve şapka girmeden rahat edememe
  • Kendimi aşırı çirkin, beceriksiz hissetme
  • Biri ile konuşurken gözlerine bakmak
  • Sürekli sıkıntı hali
  • saç düzeltme vb. şeyleri yapmaktan çekinmek
  • İnsanların yanında fazla heyecan
  • Sürekli rezil olma korkusu
  • Birisi bakarken yazı yazmaktan çekinme
  • Futbol vb. oyunları oynarken çekingenlik-utanma hissi arası bir his
  • Ve bunun gibi aklıma gelmeyen bazı şeyler
Bu sorunlardan artık gerçekten bıktım.
Ne yapabilirim?
Psikolog vb. şeyler dışında onları ben de biliyorum.

Öncelikle başkalarının yanında konuşamıyorsan mutlaka kitap okumaya başla. Hem konuşurken ki nefes alıp verme şeyin düzelir diksiyonun düzelir.
Anladığım kadarıyla eziksin bende eziktim kendini geliştirnediğinni sürece sana bir gece de güncelleme gelip o sınıfın cool çocuğu olmayacak sın. ben yemekhanede yemek yerken ellerimin titremesinden çorba bile içemezdim eskiden.
spor yap kitap oku kendine değer ver.
+Ben hala insanların bana baktığı düşüncesini yenemedim sadece etrafımdaki insanlar değil tüm dünya beni izliyormuş dünya benim etrafımda dönüyormuş gibi hissediyorum.(bunu aşamadım)
ben de yürüyemiyordum şu an da bile arada sırada oluyor yürürken ayaklarıma bakıp duruyorum, bacak kası yap işe yarıyor.
yürüyemiyorsan atla zıpla koş kendini geliştir...
(sana tavsiye verebilecek Bi kapasitedemiyim bilmiyorum ister dikkate al ister alma ama kitap oku)

Burada ana konu yaşadıklarının hepsini eskiden yaşadım ama kendimi kitap okuyarak spor yaparak geliştirdim...

Son düzenleme:
Gez, dolaş, insanlarla konuş. Keşfettikçe fark edeceksin ne kadar önemsiz olduğunu. Kimsenin sana bakmadığını, herkesin işinin başından aşkın olduğunu. Sonra kalabalığa karıştığını fark ediyorsun. Kimsenin senden farkı olmadığını görünce onları üstün görmeyi bırakırsın belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…