Bunu ancak kendiniz aşabilirsiniz ve kendinizi zorlamadan kurtulacağınızı sanmıyorum. Şahsen bu kadar ağır değil fakat eskiden bende de vardı ama kimseye anlatmadım, kendi kendime hedefler koyarak aştım. Örnek veriyorum, bugün 5 farklı tanımadığım insanla sohbet edeceğim, bir şey soracağım ve ya selam vereceğim. Bu şekilde kendinizi zorlayarak kendinizi çok rahatlatabilirsiniz. Sınıftaki en sessiz insanken artık okulda beni tanımayan çok az insan var. Bunu da kendime güvenim geldikten sonra insanlarla iletişim kurarak başardım. Dediğim şekilde kendinize hedefler koyarak bunu başarabilirsiniz.
Örnek veriyorum, herhangi bir markete girip bir şey aldıktan sonra bildiğim yer bile olsa yol sorarak başladım, daha sonra geçenlerde bu civarda şöyle bir olay olmuş duydunuz mu diye sordum, otobüslere binerken selam verdim şoförlere, okuldayken en sevdiğim şey bugün 3 farklı kişiyle tanışacağım tarzı hedefler oluyordu. Gidip rastgele birisine seni ben bir yerden tanıyorum galiba diye konuya girip tanışıyordum.